Acasa » Eu sunt femeie de Maria Cristina Tudose

Eu sunt femeie de Maria Cristina Tudose

Eu sunt femeie de Maria Cristina Tudose Despre Eu sunt femeie nu sunt multe cuvinte de spus, e o carte simplistă, narata parcă de o adolescentă întârziată fără experienţă în amor şi în ale scrisului. O poveste confundată total într-un banal prostesc, lipsit de frumuseţe, aproape monoton căreia îi lipsesc cu desăvârşire întâmplările şi până şi patosul iubirii

Am fost entuziastă citind descrierea acestui roman sperând că o să mă confund cu eroina, pentru că, la rându-mi am căutat iubirea online. Plecând de la această premisă, cartea din faţa mea primise mai multe şanse decât celelalte.
Am aşteptat şi-am căutat febril o iubire pătimaşă, o febră necontenită în căutarea fericirii, îmi doream să simt cum se sparge bariera virtuală, cum se descoperă cei doi îndrăgostiţi şi… şi nimic din toate astea nu s-a întâmplat.
Maria, o tânără asemeni tuturor tinerelor din lume îşi duce existenţa intro căutare perpetuă a iubirii şi a fericirii. Constrânsa de propriile frustrări are o viaţă solitară şi tristă căutându-şi un suflet pereche în valurile internetului unde îl întâlneşte pe Vlad, bărbatul misterios şi distant ce îi va câştiga încet şi sigur inima.

Relaţia lor are de la debut o interdicţie, Vlad îi cere să nu se îndrăgostească de el, evident că sufletul femeii calca interdicţia şi încearcă să şi-l apropie. Îşi proiectase în minte o imagine perfectă a lui, găsind în toată conversaţia pe care o purtau omul de care credea că are nevoie, Maria se visă pentru totdeauna alături de el, Vlad o respingea cu tărie.

Dialogul lor e unul ridicol, situaţiile sunt de o naivitate ieşită din comun, în timp ce Maria aşteaptă un semn de la cel iubit el se îndrăgostea de altcineva.

Plângând în singurătatea casei sale cu telefonul în mână şi ascunzând calculatorul sub pat, Maria pierde ocazia de-a fi fericită.
În vremea asta o aştepta Paul, cel care întotdeauna o făcea să se simtă iubita şi frumoasă, să se simtă femeie, dar pe care femeia îl respinge cu încăpăţânare visând în continuare la Vlad.
Când în sfârşit ajung să fie împreună jurându-şi iubire, Maria care îi iertase escapadă cu cea de dinaintea ei, îl lăsa liber pe cel de pe net şi se despart.
Asta e istoria celor două iubiri, fără nicio sinusoidă, fără niciun tremur, fără protagonişti parcă.
Există, însă un loc aparte unde tânăra raniţa în dragoste îşi trage inima, în casa străbunicilor, acolo unde învăţase să iubească şi să devină femeie.

Evocându-şi elogios trecutul şi bucurându-se de o altfel de dragoste, cea a familiei, ea reuşeşte să îşi depăşească dezamăgirea.
O altă femeie reper în inimă şi în viaţa ei este străbunica Elena, o ţărancă plină de înţelepciune şi umor îi dă poveţe, o susţine şi încă îi mai desenează un model de femeie, în ciuda vârstei de 90 de ani.
Cartea de faţă îi este insuflată de femeia model care declară răspicat: Eu nu sunt baba, Eu sunt Femeie.
O lectură facilă pe care nu o recomand decât în cazul în care vă e dor de vacanţele din casa bunicilor, ceva mai epic nu există. Aruncată în cursa comercialului, Eu sunt femeie nu este nicidecum o lecţie de viaţă, ci doar o bulă de săpun intro mare imensă..

Citate am scris aici

Nota mea 1 din 5.

Cartea poate fi cumparata de pe Libris.ro si Elefant.ro

 

 

Vă invit să vă abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne antrena la discuții zilnice.Eu sunt femeie de Maria Cristina Tudose

1 thought on “Eu sunt femeie de Maria Cristina Tudose”

  1. Pingback: Ce ne spunem cand nu ne vorbim de Chris Simion | Biblioteca Prăfuită

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *