02Feb

Înainte să te cunosc de Jojo Moyes

Reading Time: 2 minutes

Înainte să te cunosc de Jojo Moyes are o poveste ce se desfăşoară într-un peisaj idilic, acolo unde nu ar trebui să ajungă nici durerea, nici întristarea şi nici moartea dar…
Viaţa lui Will Traynor, prinţul din această poveste, capăta o turnură neaşteptată după un teribil accident. Tânărul frumos, bogat, plin de viaţă şi pasionat de lucruri şi sporturi extreme pierde totul intro zi ploioasă în mijlocul străzii, unde îl loveşte o motocicletă şi rămâne tetraplegic.

Cenuşăreasa din poveste, Louisa Clark, fata cea mai şleampăta şi mai ştearsă din orăşel face parte dintr-o familie săracă şi gălăgioasă a cărei ajutor financiar este. Şi ea pierde totul când rămâne fără slujbă dintr-o cafenea. Conjunctura o face să ajungă la poarta castelului familiei Traynor, castel pe care nu-l observase niciodată, acolo urmând să “îl înveselească” pe cel rămas în scaun cu rotile aproape complet imobilizat.

Povestea curge fluviu, iar Înainte să te cunosc se desfăşoară ca un roman modern, fără înflorituri şi personaje de remarcat. Pun scriitura simplistă pe seama stilului jurnalistic care autoarea e obişnuită, cu toate astea recunosc, că aş fi avut o oarecare pretenţie.
Revenind la personaje o menţionez pe Camilla Traynor, mama ce ar face orice doar pentru a-l salva pe fiul ei. Femeia cu o alură de doamna de fier reuşeşte să ascundă o mare sensibilitate şi o profundă durere. Zbaterea ei şi încercarea ei de-al scoate pe Will din depresie capăta adâncimi dramatice.
Tatăl tânărului e mai mult absent, el neimplicându-se şi încercând parcă să scape de povara pe care fiul sau o reprezenta aşa imobilizat cum se afla.
Intro astfel de familie misiunea tinerei zbanghii şi vorbareţe va fi una dificilă.
Ea e obligată să nu renunţe şi de către mama lui Will, dar şi de către propria-I familie ce atârna şi mai tare de banii pe care îi aduce acasă.
Constrânsa din ambele părţi, nesigură, dar ambiţioasă continua să-l ajute pe tânăr.

Aşa după cum aţi ghicit, cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt în încercarea de a se înveseli. Asta se întâmplă într-un mod banal ceea ce îmi displace.
Dar ce-mi place la această carte? Modul în care e scrisă nu mi-a plăcut, povestea mai are multe de făcut pentru a fii frumoasă, totuşi mi-au plăcut două caratere.
După doamna Traynor, cel mai tare l-am plăcut pe Will pentru inteligenţa şi dragostea de libertate pe care le manifestă neîngrădit. Avea o demnitate şi o frumuseţe interioară foarte frumos ilustrate.

Camilla şi Will vă vor ajuta să citiţi cartea, chiar dacă nu e una spectaculoasă.

Cartea poate fi cumparata de pe Libris.ro si Elefant.ro

Înainte să te cunosc

Nota mea 2 din 5

 

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *