Acasa » Pas cu pas de Klaus Iohannis (recenzie)

Pas cu pas de Klaus Iohannis (recenzie)

Pas cu pas de Klaus Iohannis. Discursul în romana stricată a lui Iohannis nu m-ar fi convins să-i cumpăr cartea niciodată, i-am cumpărat-o din curiozitate, însă vroiam să ştiu cum a evoluat acest om devenit parcă peste noapte, cel mai important din ţară. Nu-i puţin lucru şi dacă ar fi să-l citez aş spune: “şi se poate”.

Am descoperit un om deosebit de puternic, dibace, tenace, vizionar chiar.

În spatele tuturor rezultatelor sale excepţionale legate de Sibiu se afla o muncă susţinută, o gândire analitică şi în perspectiva susţinută de o echipă închegată al cărei lider susţine că el este modelul după care aceasta se va forma.

Am apreciat forţa incredibilă pe care acest om o are. Dragostea lui firească faţă de valorile trecutului, dragostea pentru cultură, dragostea pentru comunicare.

Văd un personaj deschis, curajos, capabil să lege punţi. Limbajul simplu, la obiect şi foarte uşor de pătruns ajunge la ţintă, indiferent dacă aceasta ţinta e omul de rând sau înaltul demnitar.

Îmi place să simt această uşoară infatuare exprimată într-un mod firesc şi simplu.

Realizez că în spatele acestui lider se afla o gândire constructivă. Un principiu al perspectivei niciodată abandonat. Idei în ansamblu. Proiecte ample întotdeauna pe termen lung. O ordine impusă fiecărei acţiuni, ordine după care el însuşi se ghida încă din anii copilăriei trăite într-o familie de etnie germană.

Muncă asiduă şi perseverenţa, precum şi dorinţa de autodepăşire au făcut din primarul Sibiului un om al reuşitelor.

Cheia multor reuşite a fost bună legătura internaţională cu oameni aflaţi în funcţii politice importante.

2007 este un de graţie an cultura românească, în istoria Sibiului, în cartea de vizită a lui Iohannis. dat fiind că el era primarul Capitalei Culturale Europene.

Deschiderea spre colaborarea cu investitorii, neîngrijirea proiectelor de dezvoltare l-au propulsat şi menţinut în atenţia celor pe care îi reprezenta.

Ridicarea pe culmi s-a făcut treptat, dar s-a realizat în funcţii, a fost director de liceu, inspector şcolar, membru important al forumului democrat german din România, primar, preşedinte de partid şi acum preşedinte de ţară.

Subliniez că, în toată această carte autobiografică, Iohannis nu spune nimic negativ, nu subliniază nici un eşec, în afară de deranjul de a nu fi numit prim ministru, nu pomeneşte despre nici un proiect ratat, despre nici o piedică de netrecut. Se creionează o imagine de om aşezat, meticulos, iubitor de familie, cămin şi valori, o imagine de om întreprinzător şi priceput la toate, chiar şi la pus faianţă, pe care nu-l opreşte nimic.

Spun despre Pas cu pas, că a devenit un instrument electoral care l-a ajutat teribil pe acest om al vorbelor puţine să-şi construiască un capital de imagine. O aură pozitivă,. Klaus Iohannis, rămâne un introvertit pus pe fapte mari într-un război în care intră prevăzător şi nicidecum un deschizător de drumuri.

Am o rezervă în ceea ce priveşte şansele lui de reuşită, aş vrea să mă înşel, dar cel mai tare m-a deranjat să-i simt ascunsă convingere că va deveni primul om din România.

Nota mea 3 din 5.

 

Cartea  Pas cu pas de Klaus Iohannis poate fi cumpărată de pe Libris şi Elefant.

Pas cu pas de Klaus Iohannis

Vă invit să vă abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne antrena la discuții zilnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *