Şi dacă e adevărat de Marc Levy

Poate timpul m-a obişnuit cu poveştile speciale, poate nu gust atât de bine amestecul dintre real şi imaginar, nu ştiu, dar Şi dacă nu e adevărat de Marc Levy nu m-a impresionat.

Cronicile frumoase pe care le-am citit mi-au crescut aşteptările, mă aşteptam să găsesc umor, mai mult umor, îmi doream să găsesc situaţii palpitante şi decizii pe muchie de cuţit, dar n-am găsit decât nişte replici haioase şi ele răzleţe şi o singură situaţia fără ieşire rezolvată mult prea brusc.

Îl remarc pe Arthur tânărul sensibil, cu un suflet nobil, îndrăgostit de munca lui şi de tot ce îl înconjoară frumos. Mi-a rămas întipărită în minte legătura dintre el şi mama lui păstrată printr-un lanţ indestructibil chiar şi după moartea ei prin scrisorile pe care i le lăsa.

Dacă despre această primă femeie se pot spune multe, despre Lauren, cea de care e îndrăgostit (doar pentru că e foarte frumoasă şi a apărut în baia lui) nu există prea multe detalii. O tânără doctoriţa aflată în comă după un accident ale cărei însuşiri sunt estompate de apariţiile ei miraculoase de fantomă.

O poveste întinsă pe mai multe luni fără nici o tresărire exagerată a faptelor. Doar hotărârea nebunească a lui Arthur de a o salva de la eutanasie printr-o răpire mi-a făcut un muşchi facial să se mişte.

Finalul fericit mi-ar fi atras atenţia dacă ar fi antrenat mai mult fiecare personaj. Cărţii îi lipseşte cu certitudine acţiunea.

Şi dacă e adevărat de Marc Levy face parte din rândul cărţilor comerciale.

Nota mea 1  din 5. 

Cartea o puteti cumpara de pe Libris.ro

Sursa foto

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *