Ce am citit în ianuarie 2018

Ce am citit în ianuarie 2018

Ce am citit în ianuarie 2018? Preluând o idee găsită la Anca am să fac câte o listă cu ce am citit în fiecare lună. Şi ce am citit în ianuarie 2018? Cărţi din toate categoriile posibile, unele pe care le-am găsit copleşitoare, altele pe care le-am recitit şi altele la care nu m-aş mai întoarce niciodată.

  1. Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea a lui Agnès Martin-Lugand, este una din această ultimă categorie, cu o temă ofertantă cartea nu se dezlipeşte, însă de banalul comercialului şi nu surprinde cu nimic, doar prin superficialitatea de care autoarea da dovadă.
  2. Nu acelaşi lucru l-aş spune despre cartea lui Umberto Eco, Numele trandafirului la care m-am întors a treia oară cu aceeaşi placer nebănuita.
  3. Supă de pui pentru suflet – Jack Canfield, Mark si Victor Hansen nu a trezit în mine nicio emoţie, nu am găsit nici comorile şi nici perlele de care lumea vorbea, a reuşit doar să mă plictisească.
  4. Minciunile femeilor mi-a făcut cunoştinţă cu Ludmila Uliţkaia Şi îi promit să fim prietene pentru multă vreme de acum înainte.
  5. Maestrul şi margareta semnată de Bulgakov m-a copleşit încă o dată.
  6. La fel şi Faust a lui Goethe pe care îl citesc deja a patra oară.
  7. Villette de Charlotte Brontë. Mi-a adus o mare bucurie, o reîntâlnire cu personajele epocii Jane Eyere, dar şi o constatare la care nu mă aşteptam, mi-a plăcut mai mult decât La răscruce de vânturi şi chiar mai mult decât Jane Eyere.
  8. Muntele Vrăjit a fost o recitire, dar Thomas Man de data asta nu m-a convins la fel ca şi în anii trecuţi, lectura parindu-mi mai plictisitoare acum.
  9. Cu Un bărbat pe nume Ove  m-am înduioşat şi-am plâns lăsându-mă în voia tandreţii şi a iubiri ce o purta în suflet. Aceasta e şi cartea mea preferată, dintre cele aflate la prima lectura a  acestei luni.

Asta e ce am citit în ianuarie 2018 şi acum aştept să văd ce alte cărţi îmi aduce începută februarie care şi ea m-a bucurat deja cu un uriaş volum, dar toate la rândul lor. Sper să fie mai mult de nouă.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

ce am citit in ianuarie

 

 

 

Sursa foto unsplash.com3 thoughts on “Ce am citit în ianuarie 2018”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *