De ce şi-a închis Roxana blogul pe neaşteptate?

Ce face Roxana de vreo doua ore? Optimizeaza, insereaza, actualizeaza, adauga, rescrie. De ce? Nu pentru ca nu ar avea ce face, dar pur si simplu s-a saturat de atatea erori. Erori in google search console, greseli de seo, imagini neoptimizate si neindexate. S-a saturat de toate astea si a luat-o de la capat. Cu rabdare si mult curaj, ii trebuie curaj cand e vorba de treburi tehnice ca astea, caci dupa cum v-a spus si mai devreme se pricepe sa strice tot. Dar nu pleaca cu gandul asta la drumul lung al indreptarii erorilor, nu, pentru ca asfel nu va mai avea forta sa il  duca pana la capat. Va pleca la drum increzatoare. Procesul va fi lung si dificil, dar pentru ca  a debutat cu o mare stergere sigur va fi bine.

Ce a observat la aceasta mare curatenie a site-ului si ce a facut cu aceste Erori in google search console?

-ca a scris o multime de cuvinte cheie irelevante si cum sa ajunga vizitatorii la pagina, daca ea nu apare in cautari. Solutia e simpla, se verifica fiecare articol, 742 nici nu sunt multe si se rescrie tot ce se poate rescrie.
-o alta multime de imagini sunt neoptimizate si cu o rezolutie necorespunzatoare si fara atributul “alt” atat de util. Solutia, se indeparteaza toate si se reintroduc asa cum trebuie dupa cuvintele cheie aferente.
-Nici etichetele nu s-au dovedit a fi diferite, ci la fel de pline de erori. Delete All si de la capat.
-Noindex aparea in dreptul unor articole, iar Roxana statea si se intreba de ce? Dar cum le verifica pe toate nu va uita nici de acest aspect.
-Nici tema nu arata prea bine si refuza sa afiseze multe elemente din coloana, se da jos, se pune iar si merge.
-Titlurile si subtitlurile sunt …. prea multe, ori lipsesc.
-Singura chestie la care Roxana nu se poate descurca singura e reputatia in social media, ii lipsesc comentariile si distribuirile pe retele, dar e optimista pana si aici, cumva trebuie sa isi creeze o strategie, caci altfel invata despre seo degeaba.
Ca sa nu “puneti” site-ul  jos asemeni ei trebuie sa scrieti asa dupa cum niste reguli simple o cer. Articole care sa urmareasca anumite cuvinte relevante, ce includ imagini representative si tintesc prin continut prima pozitie in google. Roxana zice ca nu-I greu, dare a si-a invatat lectia tarziu.

erori google search console

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice.