Plasticul,prietenul mediului

Plasticul este un material folosit zi de zi de catre noi toti. Are aplicatii in toate domeniile si constituie o sursa care se poate recicla si de asemenea se poate folosi o perioada vasta de timp. Majoritatea obiectelor de depozitare sunt confectionate din plastic, fie ca vorbim de cutii de plastic cu capac, pet-uri sau navete din plastic, toate sunt folositoare in gospodarie si nu numai.
Daca cei din zonele rurale consuma inca apa din fantanile proprii, la oras situatia este cu totul alta, oamenii nu pot consuma apa de la robinet deoarece, desi este potabila, vine deseori cu multe impuritati, iar in timp acestea pot determina boli grave ale rinichilor, chiar si aparitia pietrelor la rinichi.
Majoritatea populatiei din zonele urbane cumpara apa imbuteliata in sticle de plastic. Zeci de branduri vand apa imbuteliata, la preturi diferite, in toate colturile lumii. Oamenii aleg de obicei produsul care are o reclama buna si este foarte cunoscut, dar asta nu inseamna neaparat ca este si cel mai bun. Curiozitatea ii impinge pe cei mai multi sa consume produsul respectiv datorita publicitatii. De asemenea aspectul produsului este foarte important si poate determina pe client sa achizitioneze acel produs. Ambalajul este cel care trebuie sa atraga publicul si sa le starneasca cumparatorilor dorinta de a pleca acasa cu acel produs. Daca design-ul produsului este neatragator nu va putea starni interesul oamenilor , iar brandul care vinde acel produs nu va avea vanzari foarte mari.

Dupa cum am spus, cam tot ce consumam in zilele noastre este impachetat in folie de plastic, deci putem sa ne dam seama foarte usor ce utilizare mare poate avea. Atunci cand cumparam un produs alimentar ne intereseaza foarte mult ca gustul acestuia sa fie fresh, deci sa isi pastreze proprietatile un timp indelungat. Prajituri, dulciuri si o lista lunga de alimente sunt ambalate in folii de plastic, de aceea este foarte important pentru cei care le cumpara sa se bucure de un gust desavarsit.
Un alt beneficiu al ambalajelor de plastic este rezistenta crescuta fata de altele, precum hartia sau lemnul. La cel mai mic contact cu apa, hartia se va uda si nu va mai fi capabila sa protejeze produsul respectiv. Lemnul odata uzat, nu se poate recicla, in timp ce plasticul o va putea face de nenumarate ori. Lantuirile mari de magazine isi depoziteaza marfa pe suprafata unnor paleti de lemn, dar trebuie sa ne gandim totodata la impactul pe care acest lucru il adduce mediului inconjurator. Copacii vor fi taiati, iar lemnul nu va putea fi reciclat. De aceea este indicat ca toti cei care inca folosesc paleti de lemn sa opteze pentru plastic, un material mai rezistent si totodata reciclabil.
In concluzie, intotdeauna este indicat sa folositi plasticul in detrimentul lemnului sau a oricarui al material care nu va putea fi reciclat. Ca un ultim sfat, va recomand sa reutilizati pungile de plastic mai mult timp, veti ajuta astfel la protejarea mediului inconjurator si la prevenirea incalzirii globale, un subiect des intalnit in zilele de azi.1 thought on “Plasticul,prietenul mediului”

  • Cand am auzit ca vor fi retrase pungile de plastic, m-am bucurat, in sfarsit (mi-am zis) intram in randul lumii civilizate. Am privit apoi in jur si mi-am zis: ooohhh, dar e o picatura intr-un ocean. Suntem ingropati in plastic: haine din poliester, caserole, tacamuri, pahare, recipiente de sampon, gel de dus, sapun lichid, jucarii etc. S-o fi recicland plasticul daca e seortat corect si daca ajunge unde trebuie. De regula, ajunge in natura.

Lasă un răspuns