Acasa » Ce am citit in februarie 2018

Ce am citit in februarie 2018

Ce am citit în februarie 2018? Cărţi din toate domeniile de interes, cărţi care m-au bucurat enorm şi altele care m-au dezamăgit. Unele care îmi erau în lista neterminate, altele care mi-au adus autori preferaţi. De toate.

Dacă în ianuarie citeam 9 cărţi, în februarie am ajuns să citesc 11 volume şi astfel m-am achitat de sarcina de a citi măcar 10 titluri într-o lună.

Mai jos găsiţi ce am citit în februarie 2018:

 1. Romanul adolescentului miop care la a doua lectura mi s-a părut o carte slabă, fără personaje bine conturate, fără o acţiune, de fapt un talmeş balmeş în mintea unui adolescent.
 2.  Copilul îndărătnic de James Dobson am vrut să îmi dea o mână de ajutor, să mă îndrume, să mă ajute să schimb ceva la mine şi în atitudinea mea faţă de copil. Am vrut doar, după ce-am parcurs-o nu m-am simţit deloc câştigate.
 3. Znachor. Profesor Wilczur de Tadeusz Dołęga-Mostowicz este cartea care m-a făcut să nu dorm două nopţi. E povestea incredibilă a unui om de o conduită ireproşabilă, a unui cuget înalt, a unui suflet plin de nobleţe, de omenie, de frumos. De abia aştept să vă povestesc despre ea.
 4.  Soţul meu, Michael de Oz Amos a fost o surpriză foarte plăcută şi nu m-aş fi gândit că un bărbat tânăr poate să radiografieze atât de fidel inima unei femei nefericite.
 5.  Fetiţa cu ochi albaştri de Michel Bussi m-a determinat să citesc din nou cărţi poliţiste.
 6.  Origini de Dan Brown nu m-a dus cu gândul la prima carte a autorului, codul lui Davinci, cu un scenariu asemănător, dar mai puţin încărcată de simboluri cea de faţă vrea să răspundă unor întrebări esenţiale ale omenirii.
 7.  Scafandrul şi fluturele de Jean-Dominique Bauby la care am plâns şi am plâns şi apoi am revăzut Mar Adentro, un film copleşitor şi pe tema similar ape care vi-l recomand.
 8.  Cititorul din peştera de Rui Zink a avut menirea de a-mi aminti că am uitat să preţuim cărţile şi că omorâm cultura prin tot ce facem pentru ele.
 9. O inimă atât de albă de Javier Mariaş e drama unui bărbat convenţional care deşi nu trăieşte asemeni celorlalţi, ci după principii frumoase şi solide, se supune regulilor societăţii şi se căsătoreşte pentru că asta e menirea şi devine total nefericit. Javier Mariaş a devenit uşor unul dintre autorii contemporani preferaţi, are o scritura încărcată de profunzime.
 10. Arta de a citi gândurile de Henrik Fexeus ne spune că putem antipatica gândurile celorlalţi cu putina atentie.
 11. Love story de Erich Segal mi-a fost adusă în minte la un concurs de dragobete şi de pe urma căruia am câştigat o tabletă, vă povestesc ispravă pe blogul cel vechi, dar ca să revin la carte acesta mi-a pus dificultăţi pentru că nu-I ştiam autorul şi atunci când am venit acasă am căutat-o. Nu m-a emoţionat la fel de mult că filmul omonim. Nu i-am simţit muzica şi nici suferinţa, poate sunt defecta, dar aici povestea ecranizata a câştigat, deşi eu  aleg cărţile de obicei

 

Pentru activitatea mea din martie puteţi să îmi urmăriţi postările pe profilul Goodreads

Ce am citit în februarie 2018

 

Sursa foto unsplash.com

2 thoughts on “Ce am citit in februarie 2018”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *