17Mar

Cum scriu (eu) o recenzie

Reading Time: 2 minutes

Cum scriu o recenzie? Cu agenda lângă mine. Altfel nu aş face decât să mă pierd în idei şi să uit si ce nu am uitat încă din cartea despre care intenţionez să scriu.
Ideea acestui articol mi-a venit după ce am convenit pe pagina Dorinei că, o recenzie trebuie să aibă (şi) o notă personală, aceasta după ce s-a încadrat în toate cerinţele tehnice de scriere.

Cum scriu o recenzie?

  1. Documentându-mă puţin înainte.
  2. In introducere scriu pornind de la ideea principală pe care mi-a lăsat-o cartea şi de la câteva date despre autor.
  3. Bazându-mă pe notiţele din agenda unde găsesc de la nume de personaje, pasaje care m-au impresionat şi citate, la structura temporală ori pe capitole a cărţii. Înainte mă bizuiam strict pe memorie si aveam multe recenzii începute pe care nu mai reuşeam , insa să le finalizez pentru că , uitarea îşi punea amprenta serios peste unele informaţii foarte preţioase. Atât de dezamăgită am fost de atitudinea mea. încât nu am mai scris o bună bucată de vreme despre cărţi, m-am răzgândit când am redescoperit că îmi place să o fac şi de atunci agenda e la putere.
  4. Încerc să nu divulg prea multe din subiect, deşi când mă pornesc cu greu mă stăpânesc să nu vorbesc despre el până la capăt.
  5. De cele mai multe ori îmi îndrept atenţia spre ceea ce mi-a plăcut sau nu mi-a plăcut şi îmi spun părerea despre aceste pasaje sau intamplari.
  6. Nu toate cărţile îmi aduc în faţa ochilor cuvinte frumoase, atunci nu notez citate, dar când le notez încerc să le inserez în conţinut. Am avut o bună perioadă în care le separăm de carte, dar apoi acest procedeu mi s-a părut prea dureros şi prea nedrept pentru scriitura şi am renunţat la el definitiv.
  7. Dacă o carte mi-a plăcut are toate şansele ca la final de recenzie să capete calificative şi recomandări, de nu mi-a fost pe plac acest lucru este evident în toate cuvintele mele.
  8. Ce am învăţat de când scriu despre cărţi? Ca orice carte poate fi povestită, trebuie doar să îţi găseşti cuvintele pentru asta.

Iată cum scriu o recenzie. Voi cum o scrieţi?

 

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

cum scriu o recenzie

Sursa foto https://unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

5 thoughts on “Cum scriu (eu) o recenzie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *