Ce produse cosmetice folosim? Noul trend: cosmetice bio

Produsele cosmetice se regăsesc, cel puțin o dată pe lună, pe lista de cumpărături a fiecăruia dintre noi. Indiferent că ne referim la șampoane, geluri de duș, deodorante, creme sau măști, atât femeile cât și bărbații au propriile obiceiuri și nevoi atunci când vine vorba despre propria îngrijire a părului, corpului și a tenului.
Și pentru că majoritatea acestor produse sunt folosite cu o frecvență zilnică, tot mai multă lume devine mai atentă la calitatea ingredientelor conținute de cosmeticele din comerț.
Cosmetice organice
Odată cu tot acest nou trend al folosirii, în aproape orice domeniu, a unor resurse „organice”, „bio”, „naturale”, „green”, „eco” ș.a.m.d., industria cosmetică nu putea rămâne neadaptată la cerințele pieței, astfel că, în prezent, cele mai căutate produse de îngrijire – indiferent dacă ne referim la păr, corp sau ten – sunt cosmetice bio

 

 

Iar faptul că tot mai mulți oameni au devenit mai atenți la etichetele produselor pe care le folosesc și la ingredientele din care acestea sunt concepute este un lucru extrem de bun.
În acest mod, nu doar că ne putem păstra mai sănătoși, dar mai obținem și marele avantaj de a „obliga”, chiar dacă indirect, marii producători de produse cosmetice să folosească doar ingrediente care nu ne pun în pericol.
Ce cosmetice bio există?
➢ Cosmetice organice pentru păr:
✓ Șampon bio
✓ Balsam bio
✓ Mască de păr bio
➢ Cosmetice bio pentru îngrijirea corpului:
✓ Săpun bio
✓ Gel de duș bio
✓ Cremă sau loțiune de corp bio
✓ Deodorant sau antiperspirant organic
➢ Cosmetice naturale pentru îngrijirea tenului:
✓ Cremă antirid bio
✓ Cremă hidratantă bio
✓ Lapte demachiant bio
✓ Tratament față bio
✓ Apă micelară bio
De unde putem cumpăra cosmetice bio și cât costă?
La fel ca orice alt tip de produse destinate îngrijirii zilnice, cosmeticele bio se găsesc atât pe rafturile hypermarketurilor, farmaciilor și magazinelor de profil, cât și în online.
De fapt, gama de produse cosmetice online este mult mai mare, așadar oferă avantajul de a găsi și cumpăra mai ușor lucrurile dorite.
În privința costurilor, deși există un fel de mit potrivit căruia cosmeticele organice sunt mai scumpe decât cele sintetice, lucrurile nu stau chiar așa. Depinde foarte mult exact ce tipuri de produse comparăm, brandul acestora ș.a.m.d.
Există, de exemplu, cosmetice naturale românești care au un preț avantajos și sunt foarte eficiente.
Cum ne pot ajuta cosmeticele naturale?
Spre deosebire de cosmeticele sintetice, cele organice conțin o formulă bazată pe extracte naturale din plante și uleiuri esențiale a căror proprietăți terapeutice regenerează, protejează și mențin echilibrul natural al pielii.
În paralel cu folosirea unor astfel de produse, pentru păr și ten este foarte indicată și prepararea unor cosmetice suplimentare acasă, în propria bucătărie.
Există o mulțime de tipuri de măști naturale ce pot fi pregătite din ingrediente pe care mai mult ca sigur le aveți în frigider sau în cămară, așadar nu ezitați să profitați de numeroasele beneficii pe care acestea le pot oferi!2 thoughts on “Ce produse cosmetice folosim? Noul trend: cosmetice bio”

  • Folosesc cosmeticele bio cam de 1 an si sunt tare multumita de ele. Am un ten foarte uscat si orice foloseam parca mai rau ii face. Asa ca la indemnul unei prietene am incercat si cosmeticele bio (https://rfresh.ro/) de la care am vazut rezultate inca de la prima folosire. Nu cred ca voi mai folosi produsele conventionale.

  • Laptele demachiant natural pe care am inceput sa-l folosesc mi-a pregatit tenul pentru vara, e mult mai hidratat si pregatit sa zic asa pentru un nou bronz!
    Pe Elvit am gasit cateva produse chiar interesante! Va recomand si voua, poate gasiti ceva interesant!

Lasă un răspuns