Metode de debitare tabla inox

Exista numeroase metode prin care tabla din inox poate fi taiata si prelucrata. In acest articol va prezentam mai multe metode de debitare tabla inox de la cele mai complexe la cele mai rudimentare.
 debitare tabla inox
Taierea cu plasma – grosimi mari de material
Plasma, o cunoastem ca cea de-a patra stare a materiei, este in esenta un gaz supraincalzit, conductiv electric. Un gaz inert, cum ar fi hidrogenul, argonul sau doar aerul magazinului, este indreptat spre o presiune foarte mare printr-o duza fina, impreuna cu un arc electric, pentru a forma jetul de plasma. Aceasta metoda atinge temperaturi extreme la contactul cu metalele conducatoare. Se taie rapid si se deplaseaza simultan materialul vaporizat cu presiunea jetului. Plasma ofera o calitate mai mica a suprafetei taiate si tolerante mai largi. Cu toate acestea, tehnologia mai veche cu plasma ramane inestimabila pentru taierea tablelor de inox la grosimi mai mari, unde este acceptabila o mai mica precizie. De asemenea, are ca si avantaj niveluri bune de productivitate, un cost mai mic si o lungime de taiere nelimitata.
 debitare tabla inox
Profilul de taiere, pe care plasma il poate realiza, este potrivit pentru aplicatiile conventionale de sudura. Pentru taierea cu plasma exista multe facilitati cu paturi de taiere lungi care indeplinesc majoritatea solicitarilor.
Taiere cu ferastrau – cu costuri reduse, dar cu tolerante mai largi
In cele din urma, taierea cu ferastraul este o metoda traditionala care a avansat prin capacitatea si precizia tehnologiei masinii de taiere. Unii producatori folosesc ferastraie cu banda variabila pentru a taia o gama larga de grosimi de tabla. Motoarele hidraulice si tehnologiile CNC adauga controlul si repetabilitatea excelenta la capacitatile puternice de taiere.
Sunt disponibile si ferastraie cu lama abraziva pentru taierea umeda sau uscata a otelului din tabla. Pentru grosimi de pana la 650 milimetri, ferastraiele prezinta o metoda cu cost redus. De asemenea, acestea au avantajul introducerii unei caldari minime in material pentru a evita denaturarea. Taierea cu ferastrau este potrivita atunci cand limitarile lungimilor  foilor si toleranta mai mare nu reprezinta o preocupare.
Pentru a taia benzi din foi de otel inoxidabil avem nevoie de o tehnologie adecvata. Mai ales atunci cand vor fi unite cu laser in profiluri dupa aceea. In cazul in care banda metalica este o retea a profilului, nu sunt importante doar toleranta latimii si consistenta pe lungime. De asemenea, executarea marginilor este esentiala. Nu este acceptabila o margine diagonala sau indoita.
Forfecarea – O alternativa reala?
Exista o alta tehnologie de taiere pentru o grosime mai redusa a foilor numita forfecare. Nu numai datorita limitarilor in ceea ce priveste lungimea, ci si datorita imperfectiunilor care apar, fasiile forfecate nu sunt aplicabile profilurilor de sudura cu laser. Un alt aspect care elimina aceasta tehnologie pentru un pre-material adecvat este intarirea tensiunii la marginea de taiere. Acest lucru nu este potrivit pentru o sudura laser ideala.
 debitare tabla inox
Analko Aluminium Industry este liderul national in domeniul confectii metalice si ofera cele mai bune servicii de debitare tabla inox, debitare laser si productie elemente metalice pentru constructii si alte ramuri de activitate.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *