Construcția de hale industriale este în creștere

Construcția de hale industriale este în creștere

Flexibilitatea și designul corporatist, precum și integrarea cercetării, dezvoltării și producției, continuă să câștige importanță pentru proiectarea clădirilor industriale. Proiectele din această serie sunt extrem de variate, o hală industrială putând fi folosită pentru depozitare, producţie, showroom şi service auto, ateliere sau chiar construcţii provizorii.
Orice structură de clădiri utilizată de industrie pentru depozitarea materiilor prime sau pentru fabricarea produselor din industrie este cunoscută drept hală industrială.
Clădirile industriale pot fi clasificate ca şi clădiri industriale de tip normal și clădiri industriale de tip special. Aceste clădiri utilizate ca ateliere sau depozite necesită zone mari și clare, neobstrucționate de coloane. Suprafața mare a podelei oferă o flexibilitate suficientă și facilitate pentru modificarea ulterioară a aspectului de producție fără investiţii majore.
În ultimii ani, industria construcţiilor de hale industriale a crescut într-un ritm impresionant, astfel încât aceste spaţii sunt din ce în ce mai căutate şi necesare deoarece au caracteristici particulare și pot fi construite rapid și în siguranță. Acesta este motivul pentru care halele industriale sunt atât de importante pentru industrii, deoarece sunt construcțiile ideale pentru a acoperi toate nevoile industriilor.
O hală industrială este tipul de clădire care este folosit pentru a găzdui procesele de producție ale oricărei industrii, indiferent de rotația sa sau de mașinile pe care le utilizează și poate servi și ca centru pentru depozitarea mărfurilor produse, materiilor prime și alte bunuri, deoarece are versatilitatea care trebuie construită cu măsurile necesare, atât la suprafață, cât și în înălțime.
Dar nu este vorba doar de a avea o suprafață de teren și de a decide să începeți construcția halei, trebuie să urmați un proces astfel încât să fie complet sigur și să aibă caracteristicile necesare industriei dumneavoastră. De exemplu, în cazul în care este necesar să se efectueze operațiuni cu mașini foarte mari, o hală industrială trebuie construită fără suport intermediar, dar pentru a fi stabilă și rezistenţa structurală să fie ridicată, este necesar să alegeți materialul și tipul de hală industrială adecvate.
Înainte de începerea procesului de construire a unei hale industriale, primul lucru este acela de a cunoaște tipul de activitate pentru care va fi destinat. Mai presus de toate, trebuie respectate anumite legi privind siguranța și protecția civilă în caz de incendiu, cutremure, inundații sau alte tipuri de dezastre naturale sau accidente.
Pe de altă parte, tipul de activitate care se va desfăşura în hala industrială influențează și dimensiunea acesteia, materialul pentru construcția sa și pregătirea anterioară a terenului. Pe baza tipului de industrie și a scopului halei industriale, planificarea proiectului poate începe.
Halele industriale pot fi clasificate în mai multe tipuri, în funcție de materialele utilizate în construcția lor dar halele din structuri metalice sunt cele mai utilizate deoarece sunt ușor și rapid de construit. Ele au avantajul de a permite spații luminoase mai mari, fără a fi nevoie să se monteze stâlpi în interiorul clădirii, ceea ce optimizează utilizarea spațiului interior. Procesul de construire al unei hale industriale este relativ simplu, indiferent de tipul de materiale utilizate pentru construcția acesteia.

hale industrialeLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *