Cand nu ploua in mai, irigi ca sa ai malai!

Ne simteam vinovati de pamantul de la marginea Bucurestiului pe care anul trecut l-am lasat necultivat, fiindca in alte tari apa se aduce de la zeci sau chiar sute de kilometri pentru amenajarea unor culturi sau gradini. Noi aveam pamant roditor, de care nu aveam timp sa ne ocupam! Anul acesta ne-am hotarat sa punem porumb de fiert pe care sa-l livram restaurantelor, chioscurilor din parcuri sau supermarketurilor.
Puteam recurge la intretinere mecanizata, iar porumbul l-am ales considerandu-I mai putin pretentios decat alte plante.La o gradina de legume sunt necesare mai multe lucrari, porumbul se poate semana mecanizat, prasi mecanizat.
-In sfarsit, v-ati gandit si voi sa va faceti datoria fata de pamantul mostenit de la strabuni, ne-a spus mama multumita!
Ei au cultul pamantului fiindca si l-au dorit, au facut economii de la orice, s-au chinuit ca sa-l aiba. Noi nu intelegem cat de rau se simt, cand nu le pretuim efortul depus ca sa ne lase o mostenire. Toti copiii ar trebui sa stie ca vinderea pamantului lasat de parintii lor, in timpul vietii acestora este perceputa ca fiind o ofensa, o nesocotire a darului.
-Ma bucur mult ca v-a revenit dragostea fata de pamant! Mie imi este asa de dor de vremea secerisului, de praful acela din grau, sa ma ingrop in boabele de aur. Ideea cu porumbul de fiert este admirabila, dar stiti cum se spune:”Cand ploua in mai, ai malai”. Sper ca v-ati gandit ca este nevoie sa irigati cultura!
Adevarul este ca nu puteam lasa plantele la voia intamplarii, mai ales ca se anunta o primavara secetoasa. Nu ne gandiseram serios la asta fiindca de multe ori uitam aspect importante sau avem impresia ca le rezolvam la timpul potrivit. Asa am inceput sa cautam o firm aserioasa care sa ne puna la punct sistemul de irigatii.
Vecinii de tarla aveau un porumb verde lucios si viguros, de 50 de centimetri. Cultura lor ne-a facut sa dorim sa avem si noi plante la fel de sanatoase. I-am intalnit din intamplare, cand venisera sa verifice sisteme profesionale irigatii si i-am intrebat la cine au apelat.
Asa am ajuns noi la cea mai buna firma de amenajari gradini, montari gazon si sisteme de irigatii din Bucuresti, GradiniBucuresti.
I-am contactat online si m-am pierdut printre diferitele tipuri de sisteme, de aceea am solicitat consiliere gratuita. Ei au ales sistemul potrivit culturii noastre si intr-o zi a fost pus la punct, iar in ziua urmatoare am inceput sa dam apa plantutelor.
Mai avem cateva saptamani si recoltam porumbul de copt sau de fiert. Am vorbit cu beneficiarii si le vom livra camioanele cu marfa la timp. Deja am gasit pentru noi stiuleti de care ne-am bucurat acasa. Am copt pe gratar, am si fiert. Sunt dulci si suculenti si se cunoaste ca au avut apa la timp, plus ca boabele sunt pline.
Daca nu ar fi fost sistemul pus la punct de specialistii firmei amintite, munca ar fi fost degeaba, iar plantele au fi fost uscate demult.
Anul acesta pamantul ne va aduce un beneficiu considerabil, iar acest lucru il datoram si sistemului de irigatii bine pus la punct.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *