Iarna se poarta bocancii!

Bocancii obișnuiti din piele naturala sau sintetica nu pot fi purtati atunci când temperaturile sunt scazute cu mult sub 0 grade Celsius.

Bocancii pe care ii purtam la temperaturi scazute au fețe moi, talpa din cauciuc este groasa, izolație care este, de obicei, detașabilă și tălpi interioare groase pentru a preveni pierderea căldurii la zăpadă și gheață. Suprafețele flexibile și sistemele de sustinere sau cataramele vă permit să le incaltati în timp ce purtați una sau mai multe perechi de șosete groase și totusi permit flexibilitate piciorului. Este important să nu inghesuiti prea multe perechi de sosete, deoarece aerul va ramane inchis, tocmai acesta fiind  adevăratul izolator.

Bocancii sunt minunati pentru a vă menține picioarele calde și confortabile pentru majoritatea activităților la temperaturi scăzute, deși veți avea nevoie de ceva mai profesional pentru un teren extrem de accidentat sau alpinism. Dacă intenționați să vă plimbați sau să vă așezați pe un teren plat în condiții extrem de reci, bocancii își vor împlini admirabil funcția de protectie si confort.

Bocancii pentru vreme rece  sunt mult mai voluminosi și mai grei decât cei pentru temperaturi mai înalte, ceea ce înseamnă că materialul care asigura izolația trebuie sa fie intr-o cantitate mai mare și o talpă groasă pentru a menține frigul departe. La temperaturile cele mai reci, nu se poate sa nutineti cont de aceste aspecte. Atunci când solul este înghețat sau acoperit de zăpadă, este ușor ca pantoful să alunece și să dvs. cadeti. Asigurați-vă că aveți bocanci cu „tracțiune” pe tălpi pentru a vă oferi o poziție mai bună. Bocancii și încălțămintea impermeabilă sunt alegeri excelente.

Încălțămintea dvs. trebuie să va tina picioarele calde, sa fie rezistentă la apă, sa susțina glezna și sa aibe  o talpă bună.  Este indicat să vă obișnuiți cu cizmele și să le purtați prin casa inainte de a iesi in oras oficial. Nu este o idee bună să le purtati pentru prima oară intr-un maraton de shopping sau inr-o excursie la munte deoarece exista riscul de a va crea neplaceri si disconfort.Lasă un răspuns