Ingredientele uleiului de cuticule

Rate this post

Uleiul de cuticule este utilizat pentru a înmuia și hidrata zona unghiei și a cuticulei  pentru a preveni uscarea acesteia, ruperea și deteriorarea. Produsul este fabricat, de obicei, din uleiuri pure cu aromă adăugată. Poate fi făcut chiar si acasa si vândut in comert prin magazine de specialitate. Știind ce ingrediente conține, uleiul de cuticule vă va permite să decideți dacă un brand sau un anume amestec este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Ulei de floarea soarelui

Derivat din Helianthus annuus sau floarea-soarelui, acest ulei de semințe este folosit în multe produse ca balsam. Este un emolient de condiționare a pielii, care netezește și înmoaie pielea. FDA a aprobat compozitia ca fiind ușoară și sigură. Conține mai multă vitamină E decât alte uleiuri vegetale.

Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este derivat din Simmondsia chinensis, sau jojoba, ulei de semințe. Există atât uleiuri jojoba naturale cât și sintetice, care nu se disting în compoziția chimică. Uleiul de jojoba funcționează ca un balsam pentru piele pentru a-l hidrata. Este considerat acceptabil pentru utilizarea în cosmetice de către mai multi experți. Compozitia este alcătuita din 97% esteri de ceară și este mai asemănătoare cu cea a sebumului decât alte uleiuri.

Vitamina E

Vitamina E este un antioxidant care luptă împotriva radiațiilor libere asupra pielii. Este un balsam foarte bun pentru piele și vă ajută să vă protejați împotriva fotopolimerizării sau deteriorării pielii. Potrivit lui Paula Begoun, este foarte eficient în reducerea afectării pielii. Vitamina E scade umflarea ,înroșirea, îngroșarea și încrețirea pielii.

Ulei de masline

Uleiul de măsline, sau uleiul Olea europaea, este un ulei emolient. Se înmoaie și netezește pielea de pe suprafață, făcându-o să apară mai sănătoasă și mai tânără. Unele studii, conform lui Paula Begoun, au arătat că uleiul de măsline are o protecție UV pentru piele. Este un antioxidant, astfel încât va diminua deteriorarea radicalilor liberi pe suprafața pielii. Este un hidratant natural.

Unt de migdale dulci

Uleiul de migdale dulci, sau uleiul Prunus amygdalus dulcis, se găsește într-o mare varietate de produse de îngrijire personală. Este evaluat ca fiind sigur pentru utilizarea cosmetică de către grupul de experți CIR. Potrivit specialistilor, este un lubrifiant pe suprafața pielii, creând un aspect moale și o suprafață mai fină. Se face din extragerea uleiului din semințele  maturate ale migdalei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: