Recuperarea vine de la Oxxygene.ro

Ora 7, 30, intr-o dimineata de marti. Dincolo de bariera sunt oprite patru-cinci masini sa dea ajutor femeii care a facut accidentul. Slabuta, foarte tanara, cu parul strans in varful capului intr-un coc este in stare de soc. Sta in fata masinii si urla, se loveste cu mainile in piept si isi smulge parul din cap, in timp ce in fata acesteia, doi copii sunt pe asfalt, unul pare mort. In masina este si baietelul celei care a fost la volan. Din cap ii curge un firisor de sange, iar mama tipa deznadajduita. Este grav ranit fiindca mama s-a lovit de un trunchi de nuc retezat la 2 metri de sol de catre proprietar si aflat pe marginea soselei.
Suntem marcati toata ziua si ne intrebam ce se va intampla cu ei. Sotul doamnei este plecat sa lucreze in Olanda, in timp ce ea si-a revenit cu greu din depresia post-natala. Abia a ajuns acolo si trebuie sa se intoarca.
La o saptamana se aduce in discutie iar accidentul. Atat mama, cat si copilul sunt internati la centru de recuperare medicala Bucuresti fiindca au dureri ingrozitoare si au mare nevoie de gimnastica medicala personalizata.
Daca imediat dupa accident a putut sa se ridice din scaunul auto fiind in stare de soc, dupa cateva ore a avut nevoie de timp sa invete iar sa isi foloseasca mainile si picioarele.
Cum au ajuns la clinica au fost repartizati in aceeasi camera si pentru ca aveau dificultati in deplasare au fost monitorizati 24 din 24 de ore.
Ei, care a fost lovita mai tare, cand se intetesc durerile i se face ozonoterapie. Incet- incet se refac si recapata incredere in ei, fiindca personalul le ofera ingrijirea de care au nevoie, dar si consiliere psihologica. In momentul in care cineva te ingrijeste cu atata devotament, lupti mai tare sa ii rasplatesti eforturile.
Camerele sunt curate, mancarea sanatoasa, conditiile ca intr-un hotel de lux, plus ca aici gasesc linistea de care au nevoie sa se recupereze.
Tanara mama povesteste tuturor cat de bine este in aceasta clinica model de recuperare. Este una dintre cele mai bune din lume, iar sedintele de tecarterapie au grabit vindecarea.
Dupa 6-10 sedinte deja s-a simtit mai bine. Dureri si afectiuni care intr-un spital obisnuit s-ar fi vindecat in cateva luni, aici s-au ameliorat intr-o saptamana, dar cel mai mult a fost fericita ca i s-a permis internarea alaturi de cel mic.
De cate terapii nu a beneficiat ea acolo? Laser terapia, terapia cu ultrasunete si mai ales orele de gimnastica medicala pe aparatele performante sub supravegherea atenta a medicului.
Am discutat toate acestea la intoarcerea acasa, cand m-am dus sa o vizitez fiindca o cunosc personal. Baiatul cel mare este elevul meu si a suferit enorm, cand a auzit ca mama si fratele lui au avut un accident.
Di fericire si copiii care au traversat neregulamentar si i-au iesit in fata sunt mai bine, iar in curand se vor intoarce acasa toti.
Clinica prezentata mai sus dispune de resursele umane si materiale, are experienta necesara sa va ajute sa va recuperate fizic si psihic, daca ati avut un accident grav si exista si posibilitatea internarii intregii familii.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *