Ce solutii exista pentru cei care nu au locuri de veci in Bucuresti

Locurile de veci in Bucuresti sunt foarte scumpe, iar cei care nu le au mor de ingrijorare. Oameni exasperati ca nu au unde sa isi doarma somnul de veci se imprumuta sa isi cumpere un loc in care sa fie ingropati dupa ce vor trece in nefiinta. Sa te imprumuti pentru o casa in care locuiesti viu, tu si familia ta este o investitie utila, dar sa depui eforturi supraomenesti pentru o casa de veci???
Este mormantul un loc atat de sigur, incat sa fie asa de dorit? Sunt cazuri in care supravietuitorii se cearta intre ei pe morminte sau peste ani, cand se uita ca in locul acela a fost cimitir, cand se construieste sa fie gasite oase umane.
Omul lipsit de noroc nu are liniste nici in viata, nici dupa moarte ca in cantecul popular: “Ca omul fara noroc/Nici in pamant n-are loc/Din pamant il scot afara/Sa-l ingroape-a doua oara.”
De ce apeleaza oamenii rar la servicii incinerare Bucuresti?
1. Unii nu stiu ca exista acesta posibilitate, altii nu se gandesc la ea. Moartea a lovit atat de fulgerator si de tare, incat omul procedeaza asa cum procedeaza aproape toti oamenii.
2. Mormantul devine loc sfant de perelinaj, obiect de cult. Familia doreste sa ramana ceva dupa cel mort, dar durere mi se pare mai mare in cazul acesta. Au fost oameni care au murit de durere pe mormantul copiilor, parintilor, fratilor, surorilor sau partenerilor de viata.
3. Superstitiile, prejudecatile ii tin departe de incinerare. Se tot afirma ca nu este o practica crestineasca si ca nu vor intra in Rai cei care dupa moarte sunt arsi. Dar oamenii care mor in incendii inseamna ca merg direct in Iad??? Si ce se fac cei care nu au un loc de veci? Nu este incinerarea singura solutie pentru cei fara de casa dupa moarte?
Incinerarea unei persoane costa in Bucuresti 4100 de lei, iar pachetul de servicii are in vedere:
-un sicriu complet echipat, atat cu lenjerie si perna, dar si cu husa capac sicriu si cruce inscriptionata corespunzator
-pregatirea trupului neinsufletit cu toate operatiunile necesare: spalare, imbalsamare, imbracare, taiatul unghiilor, tundere, barbierit, imbracarea si asezarea in sicriu, dar si obtinerea tuturor actelor necesare incinerarii
-programarea procesiunii la crematoriu si achitarea serviciilor
-aducerea sicriului la crematoriu
-ridicarea urnei de catre apartinatori
Incinerarea inseamna multe economii, acestea sunt legate de intretinerea mormintelor si schimbarea crucilor, cand cele de lemn putrezesc ca si achitarea unor taxe anuale fixate de administratia cimitirelor. Incinerarea trebuie sa aiba loc indiscutabil, daca ultima dorinta a decedatului o prevede. Indiferent de prejudecati sau de superstitii, daca oamenii nu doresc sa putrezeasca trebuie sa le respectam dorinta.
Existanta unui crematoriu uman in Bucuresti si a unei firme care se ocupa de incinerare este o inlesnire pentru familie si un mod de respectare a dorintelor celor care se tem sa fie acoperiti de pamant.
Durerea pierderii celui drag este aceeasi, indiferent de procesiunea finala, iar apartinatorii ar trebui sa refuze asistarea la scenele care li se par dincolo de limitele omenescului, scenele insuportabile.2 thoughts on “Ce solutii exista pentru cei care nu au locuri de veci in Bucuresti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *