Clinica Alegria

Sunt momente in viata cand greutatile vietii, grijile, supararile si problemele in comunicarea cu cei din jur te coplesesc. Este momentul sa cauti ajutorul unui psiholog pentru a depasi anxietatea sau depresia. Sprijinul familiei nu este suficient si atunci persoana care simte ca are nevoie de sprijin trebuie sa se adreseaza unui cabinet psiholog Bucuresti sau un psihoterapeut pentru ajutor specializat.
Pentru a-ti regasi linistea sufleteasca, echilibrul si seninatatea este recomandat sa alegi o clinica de psihologie. Sunt momente in care ai nevoie urgenta de ajutor si iti trebuie cineva care sa identifice problemele cu care te confrunti si sa iti poata formula o solutie si sa gaseasca o rezolvare.
Un cabinet psiholog Bucuresti iti reda increderea in tine si ofera suport pentru depasirea momentelor grele din viata. Orice om trece prin perioade nefaste, fie ca este vorba de o pierdere, o despartire, decesul unei persoane dragi,etc. Nu mai este o rusine sa vii la psiholog, iar o consultatie de specialitate si un plan de terapie bine construit poate salva o viata.
Nimeni nu este de neatins in fata emotiilor, sunt anumite imprejurari cand o persoana se vede nevoita sa accepte si sa inteleaga ca are o problema. Este adevarat ca ne trebuie mult curaj sa cerem ajutor si sa ne oferim sufletul si viata in mainile altei persoane, complet straine – psihologul.
Dar este deosebit de dureros si frustrant sa nu fim ascultati, aprobati si intelesi pe deplin atunci cand suntem in situatia de a cere ajutor sufletesc. O asemenea stare creeaza o rana si de multe ori o adanceste pe cea deja existenta, sapata adanc in inima.
Una din cele mai delicate situatii o intalnim atunci cand copilul manifesta tulburari de limbaj si are nevoie de logoped.
Tulburarile de limbaj la copii au crescut spectaculos din pacate in ultimii ani, cele mai intalnite fiind dislalia, in forma simpla sau polimorfa, balbismul si dislexo-disgrafia (la copii de varsta scolara). Aceste modificari de limbaj necorectate la timp se pot agrava si permanentiza, necesitand o perioada mai lunga de recuperare. Este cazul sa apelati la interventia profesionala a unui specialist pentru a reduce riscul instalarii unor modificari in zona personalitatii si al comportamentului copilului. Activitatea logopedica are in vedere in primul rand copiii de varsta prescolara si scolarii mici,  dar se poate extinde si la celelalte grupe de copii si pre-adolescenti.
Este de dorit ca interventia logopedica sa inceapa de la varsta de gradinita, cand are loc implementarea corecta si dezvoltarea limbajului, evitandu-se astfel consolidarea obiceiurilor gresite de vorbire sau chiar intarzierea in vorbire, cum se intampla uneori.
Psihologii si logopezii specializati folosesc mai multe metode de lucru cum ar fi:

  • Terapia de interventie in limbaj

Logopedul interactioneaza cu copilul prin conversatii sau prin joaca, utilizand poze, carti, obiecte sau fenomene in desfasurare pentru stimularea dezvoltarii limbajului. Specialistul in logopedie poate influenta corectarea vocabularului si a formelor gramaticale. Va folosi expresii si fraze repetitive pentru a facilita dezvoltarea lingvistica.
 

  • Terapia pentru articularea cuvintelor: Exercitiile de redare corecta a sunetelor reprezinta activitatile prin care psihologul formuleaza copilului corect sunetele si despartirea in silabe a cuvintelor, formarea corecta de propozitii, de multe ori prin intermediul jocului.

Stilul de joaca este ales in functie de varsta si in concordanta cu nevoile specifice ale copilului. Logopedul ii va arata concret copilului cum sa emita anumite sunete, de exemplu pronuntia literei r si ii poate sugera exact cum sa-si miste limba pentru a produce anumite sunete.
 

  • Terapia pentru inghitire: In functie de situatie, logopedul poate utiliza o gama larga de exercitii pentru stimularea gurii copilului, folosind masajul facial, facand exercitii pentru limba, buze si falci cu scopul de a intari musculatura gurii ,pentru a manca mai bine, pentru a bea sau pentru a putea inghiti. Specialistul logoped poate prezenta diferite materiale si alimente, la diferite temperaturi pentru a stimula constientizarea si atentia copilului in procesul de ingerare a mancarii.

Clinica Alegria este creata de o echipa de psihologi, medici si psihoterapeuti cu experinta, care ofers suport si tratament pentru variate afectiuni psihice, dar pun accentul si pe preventia acestor boli.
In clinica Alegria terapia are loc pe toate nivelele : cele fizice, emotionale,mentale si chiar cele spirituale, inlaturand obstacolele care te impiedica sa te bucuri de o viata sanatoasa si echilibrata.
Metodele utilizate activeaza un proces accelerat de vindecare mentala, emotionala, spirituala si fizica, prin actiune directa la nivelul ADN-ului si a retelelor neuronale ale pacientului.
Tratamentul logopedic este o activitate complexa , ce are loc pe mai multe planuri, individual sau pe grupe, in functie de etiologia tulburarii , de gravitatea afectiunii, de varsta si sexul copilului. Terapia logopedica presupune un efort in echipa formata din logoped, copil si parinte, solicita multa rabdare, interventia putand sa aiba loc intr-o perioada scurta sau mai lunga de timp.
Sedintele de terapie logopedica se desfasoara folosind exercitii si jocuri variate si atractive, care ajuta la stimularea comunicarii in mediul inconjurator, la corectarea pronuntiei si a tulburarilor vocale, de ritm si fluenta vorbirii. In cadrul sedintelor cu terapeutul se lucreaza pe modelarea structurilor perceptiv-motrice de orientare temporala, spatiala, se folosesc forme, marimi si culori. Scopul terapiei se axeaza pe devoltarea limbajului, a structurii gramaticale si corectarea deprinderilor de scris si citit.
Prin stimularea capacitatii de comunicare, copilul dobandeste incredere in sine si in fortele sale, ceea ce duce la scaderea nivelului agresivitatii si prevenirea insuccesului scolar.Ca data de incepere a terapiei logopedice nu exista o varsta preferata, insa este evident ca orice copil are cea mai mare capacitate de asimilare a informatiilor intre 2 si 6 ani. Dupa implinirea varstei de 2 ani, se recomanda stimularea vorbirii și expunerea acestuia la un mediu favorabil pentru dezvoltarea vorbirii. Limbajul este inerent legat de gandire iar de aceea un limbaj slab dezvoltat poate influenta negativ procesele cognitive.
Intre varstele de 3 – 4 ani, copilul poate incepe corectarea pronunției .La aceasta varsta limbajul si sunetele emise de copil se corecteaza simplu si usor deoarece limbajul inca nu este automatizat. Dupa 5 – 6 ani, corectia sunetelor se realizeaza mai lent. Este varsta in care copilul isi da seama de dificultatile de vorbire si se implica in corectarea pronuntiei.
Clinica Alegria ofera o gama variata de terapii logopedice, adresate tuturor copiilor cu tulburari de limbaj.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *