Ai anvelopele de vara pregatite pentru concediu?

Sezonul de vara a inceput cu adevarat iar odata cu el si perioada concediilor este in plin sezon. Majoritatea drumurilor pana la locatia dorita sunt facute cu masina personala, motivele fiind evidente. Este mult mai facil, poti sa iti stabilesti singur itinerariul si ora de plecare si poti urma orice traseu doresti tu. Este important insa inainte de plecarea in concediu sa analizati cu atentie starea masinii pentru a fi siguri ca nu vor aparea defectiuni pe parcurs.
O componenta importanta a oricarui autoturism ce trebuie atent analizata inainte de plecarea in orice deplasare mai indelungata o reprezinta setul de anvelope vara. Ele sunt singurul contact pe care masina il are cu asfaltul, prin urmare starea lor influenteaza puternic calitatea si siguranta condusului. Setul de anvelope vara trebuie sa fie in stare foarte buna, pentru a putea sustine masina cu bagaje si pasageri pe toata durata vacantei.
La ce sa fiti atenti cand studiati un set de anvelope
starea flancului
Daca depistati crapaturi minore pe toata suprafata flancului, acestea sunt din cauza expuneri indelungate la soare, iar structura caucicului a suferit. Riscul de explozie este crescut iar gradul de sustinere pe care anvelopa il ofera este diminuat considerabil.
galme
Galmele apar din cauza unor socuri puternice la care a fost supusa anvelopa, iar aceasta apar sub forma unor deformari pronuntate pe flanc. Ele cresc foarte mult riscul de explozie si se recomanda sa montati anvelope vara noi daca depistati galme.
gradul de uzura
In prezent legislatia obliga soferii sa isi monteze anvelope vara noi daca gradul de uzura este sub 1.6mm per profil. Sub acel prag anvelopele sunt considerate nesigure si ca nu mai ofera sustinerea necesara.
tipul de profil
Legislatia in vigoare obliga soferii sa aiba acelasi profil de anvelopa pe o axa a masinii. Daca sunteti depistati cu profile diferite intre axe, riscati atat suspendarea talonului cat si o amenda ridicata.
Prin urmare exista o serie de aspecte la care trebuie sa fiti atenti in cazul setului de anvelope auto inainte de plecarea in vacanta. Alegeti sa rulati in siguranta si montati anvelope vara noi daca situatia o cere. Cumparati anvelope vara online, fiind o metoda facila si sigura.


Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: