Cauți un pătuț pentru bebe? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta

Cauți un pătuț pentru bebe? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta
Rate this post

Pătuțul este una dintre achizițiile importante pentru camera nou-născutului, iar alegerea modelului ideal necesită timp și atenție sporită. Având în vedere faptul că bebelușul va petrece multe ore în pătuț, acesta ar trebui să îndeplinească toate condițiile calității.

Caracteristicile unui pătuț pliabil

Se pare că în topul preferințelor din ultimii ani se află pătuțul pliabil, datorită beneficiilor multiple pe care le oferă.

Iată care sunt, de obicei, caracteristicile unui astfel de produs:

  • Are structură rezistentă din metal
  • Este prevăzut cu roți cu ajutorul cărora se poate muta ușor
  • Este dotat cu sistem de frânare pentru siguranța celui mic
  • Are un sistem simplu de pliere care îl face ușor de transportat și de depozitat

Evoluția pe care a avut-o era digitală și apariția eCommerce-ului au făcut ca piața de specialitate să devină mult mai accesibilă pe oricine.

Astfel, în mediul online există o sumedenie de modele de pătuțuri pentru copii din care poți alege varianta preferată conform propriilor tale preferințe, dar și necesităților celui mic.

Unul dintre marile avantaje pe care le conferă un pătuț pliabil, comparativ cu celelalte tipuri de pătuțuri, constă tocmai în sistemul de pliere. Așadar, el poate fi strâns atunci când nu este folosit, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu, și desfăcut doar atunci când este necesar.

Când ar trebui să cumpărăm pătuțul?

Dat fiind faptul că este o achiziție importantă, care necesită timp, majoritatea mămicilor inspectează piața de pătuțuri pentru bebeluși încă dinaintea de începerea celui de-al treilea trimestru al sarcinii.

Cu siguranță că bebelușul are nevoie de cele mai bune condiții, tocmai de aceea nu doar designul este un aspect important în ceea ce privește alegerea potrivită, ci și siguranța și confortul – două atribute esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului.

Pentru ca cel mic să se bucure pe deplin de lumea pe care o descoperă, ar fi indicat să alegi un pătuț care să-i asigure confort și siguranță. Pe de-o parte, acesta va fi un spațiu de odihnă, iar pe de altă parte va reprezenta un spațiu de joacă unde va fi fascinat de culori și de noile descoperiri. Prin urmare, pătuțul este o piesă de mobilier care nu ar trebui să lipsească din camera copilului și pe care ar trebui să îl achiziționezi din timp.

Criterii de alegere a pătuțului pentru bebe

Atunci când alegem această piesă de mobilier va trebui să ținem cont de mai mulți factori precum:

  • Dimensiunea camerei bebelușului

În cazul în care nu dispui de suficient spațiu, poți opta pentru varianta unui pătuț pliant care să poate fi strâns atunci când micuțul va crește și va avea nevoie de mai mult spațiu pentru a se juca.

  • Nivelul de stabilitate al patului

Acest factor nu este luat în considerare atunci când copilul este mic, dar atunci când va crește și va începe să cântărească tot mai mult este indicat ca patul să fie stabil pentru a evita producerea unor accidente.

  • Durata de utilizare

În general, pătuțurile de copii sunt folosite de la naștere până la aproximativ 2 ani. După trecerea acestui prag, părinții achiziționează, de regulă, paturi care nu au bare de protecție.

 

pătuț pliabilLasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: