Restaurant Meadows

Restaurant Meadows

Despre Lacul și Parcul Herăstrău

Bucureștiul este un oraș plin de farmec, pentru cei care știu să îi descopere frumusețea naturală.

Capitală europeană, Bucureștiul este bogat în parcuri și grădini. Clima temperat-continentală oferă cadrul natural potrivit pentru a menține o vegetație atrăgătoare cel puțin trei anotimpuri pe an. Spre norocul bucureștenilor, lacurile naturale înconjoară orașul și oferă oaze de răcoare și verdeață care sunt apreciate de oamenii de toate vârstele.

Unul din cele mai cunoscute lacuri din București este fără îndoială lacul Herăstrău. Amenajat între 1930 și 1935 prin asanarea unei zone mlăștinoase, a fost transformat prin conceptul arhitectului Nicolae Caramfil. Cele 77 de hectare ale lacului sunt acum îngrijite și igienizate iar aspectul general al lacului este minunat. Herăstrăul este astăzi un lac înconjurat de un parc cu spații verzi îngrijite, cu terenuri sportive și de agrement, cu o salbă de cafenele și terase în aer liber și, firește, exista un restaurant Herastrau.

Inițial, lacul Herăstrău se afla la periferia Bucureștiului, dar extinderea urbanistică din perioada contemporană îl plasează acum fiind integrat în oraș. Fie că îl vizitezi în zona Băneasa sau Tei, lacul are multe zone frumoase și diferite prin amenajarea peisagistică. Vegetația bogată a parcului cuprinde azi felurite specii arboricole și oferă umbră și un cadru natural deosebit.

Încă din secolul trecut, lumea elegantă a Micului Paris se plimba pe malurile lacului Herăstrău. Perioada interbelică a marcat istoria Bucureștiului prin savoarea vieții sociale, fiind imortalizată în mai mult de o suta de mărturii, fotografii, picturi și filme. Primul Război Mondial se încheiase, iar orașul era plin de viață, urmă un ritm nou, proaspăt. Bucureștenii ieșeau în oraș pentru a frecventa grădinile de vara, parcurile și restaurant Herastrau. Localurile din București deveneau celebre în toată Europa și ofereau prilej de distracție. Zona preferată pentru plimbare în aer liber era Parcul Herăstrău.

În perioada comunistă , parcul Herăstrău s-a numit Parcul V.I.Stalin. La intrarea spre actuală piață Charles de Gaulle exista o statuie a faimosului dictator sovietic. Cu ocazia Sommet-ului Francofoniei de la București, parcul a căpătat in loc statuia generalului francez, care azi dă numele intersecției care mărginește parcul.

După război, în anul 1948, parcul a căpătat denumirea pe care o poartă și astăzi: Parcul Herăstrău. Pe parcurs, a fost dotat cu o rețea modernă de apă potabilă și a fost racordat la rețeaua de iluminat public. Zonele dedicate copiilor și distracției se îmbină cu zone create pentru relaxare, cu accente culturale și artistice- statui, iazuri, amenajări florale.

Terase și restaurante din zona Herăstrău

Unul dintre cele mai vechi și celebre restaurante din era comunistă era un restaurant din Herastrau. Elegant și select, era considerat un etalon de lux și bun gust al vremii. Diplomați, oameni din structurile statului și partidului își petreceau timpul liber savurând preparatele și băuturile fine de acolo. Chiar în anii întunecați ’80, când foametea domnea pe străzile Bucureștilor și localurile nu ofereau prea multă distracție, lumea prefera malul lacului Herastrau pentru a lua cina sau pentru diverse evenimente.

În timp, parcului Herăstrău i s-au adăugat numeroase terase și localuri. Restaurante, cluburi și cafenele, toate azi fac parte din zona de Nord a Bucureștiului și oferă locuri minunate de petrecerea timpului liber, într-un cadru natural minunat, dominat de lacul și parcul Herăstrău. Cine doreste sa se distreze ajunge negresit in zona la restaurant Herastrau.

Terasele de pe malul lacului oferă stiluri diferite, concepte deosebite și firește gastronomie proprie. Găsești restaurante cu specific pescăresc, italian, spaniol sau românesc. În funcție de poziționare, mesele sunt plasate aproape de terasă, de lac sau în interiorul localurilor. În acest mod clientela își poate alege în funcție de preferințe locul unde să petreacă seara sau să ia un prânz de afaceri.

Restaurant Meadows

În multitudinea de restaurante și terase ce înconjoara Herăstrăul, se distinge un restaurant-lounge deosebit: Meadows.

Amplasarea chiar pe malul lacului i-a inspirat pe designeri să creeze o terasă spectaculoasă, împrejmuită de copaci și iarbă verde. Cadrul natural feeric este perfect vara pentru a delecta clientela. Meadows a fost creat pentru a oferi un spațiu de relaxare și confort chiar în mijlocul naturii. Ansamblul arhitectural și concepția terasei de vară formează un concept unitar, gândit pentru a oferi momente de neuitat.

Specificul gastronomic internațional este prezent în orice moment al zilei: mic dejun, brunch, prânz și cină. Specialiștii care realizează preparatele culinare sunt încântați să va ofere cele mai savuroase supe, ciorbe, aperitive. Macarurile cu carne și produsele vegetariene fac parte mereu din menu. Puteți servi aici gustări calde și reci, preparate din peste și fructe de mare, o varietate deosebită de specialități pe baza de carne de pui, curcan, rată, gașcă, porc, vițel sau miel.

Somellierii localului restaurantului din Herastrau va recomandă o gama variată de băuturi alcoolice, cocktailuri și băuturi răcoritoare. Meadows este faimos pentru calitatea produselor sale și servirea ireproșabilă.

Petrecerile și evenimentele organizate la Meadows sunt deja faimoase iar printre restaurantele din sectorul 1 acest local se distinge prin originalitate, bun gust și rafinament. Orice eveniment doriți să organizați, Meadows va stă la dispoziție cu sugestii inspirate, poate realiza petreceri tematice, menu “a la carte” sau bufet suedez.

Dacă doriți organizarea unui botez sau a nunțîi, Meadows oferă posibilitatea personalizării la cerere a meniului. Serviciile conexe( foto, video, muzică, flori, candy bar) va stau la dispoziție oferite de partenerii Mewdows. Totul este conceput pentru a veni în întâmpinarea clientului, pentru a-i astisface gusturile și preferințele.

Terasa poate fi ușor transformată într-un cadru de eveniment deosebit și original, pentru evenimente “corporate”, de exemplu. Dacă însă doriți confort și rafinament, Meadows oferă clienților săi salonul principal cu o capacitate de 80 de persoane, special amenajat și conceput pentru un cadru elegant al unor petreceri de neuitat. Indiferent de vârstă, vă puteți simți bine și puteți savura preparatele culinare delicioase și ingenios decorate de către bucătării de la Meadows.

Pentru cei grăbiți și nonconformiști, îi așteaptă surprize. Burgeri și pizza, la oferte de “Happy Hour” pot fi savurați pe terasă, alături de băuturi alcoolice sau răcoritoare. Terasa umbroasă vă așteaptă să vizionați împreună cu prietenii sau familia diferite evenimente sportive sau culturale. Seara este mai fermecătoare la terasă, iar mâncarea bună și servirea amabilă vă vor fi pe plac. Decorul natural de excepție, ambianța plină de farmec dar și mâncarea delicioasă sunt tot atâtea motive pentru a reveni la sa mancati la restaurant Herastrau.

 

restaurant herastrauLasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: