Solutii de ignifugare lemn – cum poti trata eficient lemnul utilizat in proiectele de amenajare si constructii

Utilizat din timpuri stravechi in proiectele de constructii, lemnul este in continuare unul dintre materialele extrem de apreciate pentru realizarea elementelor de constructie si amenajare, adaugand un plus de valoare esteticii decorului alcatuit cu acest material. Realizarea unor elemente amenajare si constructie din ce in ce mai rezistente si sigure pentru constructii solide este posibila in zilele noastre prin tratarea lemnului cu solutii de ignifugare lemn.

Izocor Shop – de ce trebuie tratat lemnul utilizat la amenajare cu solutii de ignifugare lemn

Facand parte din categoria materialelor organice, lemnul poate lua foc extrem de usor, iar integrarea acestuia in proiectele de decor, amenajare si constructie necesita pregatirea corespunzatoare a acestor suprafete. Ignifugarea lemnului este un procedeu special prin care acesta este tratat cu substante ignifuge, cu scopul de a creste rezistenta materialelor lemnoase regasite in elementele de constructie si amenajare la ardere sau incendii. Lemnul astfel tratat este mai rezistent la ardere, insa procedeul si substantele aplicate nu il transforma in material total ignifug.

Cum poate fi efectuata ignifugarea lemnului?

Ignifugarea lemnului poate fi efectuata in mai multe moduri, existand solutii pentru ignifugarea la interior sau exterior, insa este esential ca inainte de aplicarea solutiilor ignifuge lemnul sa fie supus tratamentului insecto-fungicid. Tratat in prealabil cu aceste substante, lemnul este protejat suplimentar, reducandu-se riscul de degradare a lemnului din cauza insectelor si ciupercilor care afecteaza de regula lemnul.

Cele trei modalitati de realizare a tratamentului de ignifugare lemn sunt:

– Introducerea/scufundarea lemnului in solutiile ignifuge: este una dintre cele mai dificile metode, fiind accesibila doar pentru lemnul sau bucatile de lemn neasamblate, dar ofera cele mai optime rezultate.
– Pulverizarea lemnului cu solutii ignifugare lemn: o metoda avantajoasa, fiind posibila tratarea lemnului deja utilizat in lucrarile de amenajare si constructie, dar si pentru tratarea lemnului neasamblat.
– Aplicarea solutiei pentru ignifugarea lemnului prin pensulare: o metoda eficienta, facil si rapid de aplicat pentru ambele tipuri de lemn – cel neasamblat si cel existent deja in constructie.
 
Avantajele lemnului ignifugat:
–   Lemnul tratat pentru cresterea rezistentei la ardere poate intarzia extinderea si chiar declansarea unui incendiu, putand reduce pierderile materiale si salvarea persoanelor care se afla in incaperile afectate;
–    Realizata si intretinuta corespunzator, prin procesul de ignifugare a lemnului, gradul de rezistenta la foc a cladirilor poate fi optimizat la gradul 3 de la gradul 5;
–   Impreuna cu instalarea si aplicarea unor masuri extra de protectie si stingere a incendiilor, lemnul ignifugat completeaza gradul de siguranta al cladirilor;
–    In cazul declansarii unui foc si afectarea lemnului component structurii cladirilor, acesta se va stinge mult mai repede decat lemnul netratat prin ignifugare;
–    In afara de dobandirea proprietatilor ignifuge, lemnul capata prin  procesul de ignifugare si proprietati hidrofuge – apa fiind mai greu absorbita, dar si rezistenta la factorii externi specifici, mai ales in cazul lemnului amplasat in exteriorul cladirilor.
In cazul unui incendiu, se castiga timp pretios prin interventia masurilor de stingere si stopare a flacarilor. Lemnul ignifugat reduce viteza de ardere a focului si incetineste propagarea flacarilor incendiilor, facand astfel acest procedeu, care este relativ ieftin si facil de realizat, unul necesare si extrem de benefic pentru constructii, beneficiarii si utilizatorii cladirilor.

Produse eficiente si solutii ignifugare lemn oferite permanent de magazinul specializat Izocor Shop

Pentru sustinerea demersurilor de protejare a spatiilor amenajate, elementele de constructie si decor pot fi tratate chiar si dupa ce au fost montate. Solutiile
Cunoscand necesitatea implementarii elementului de siguranta in cadrul constructiilor noi si vechi, IzocorShop asigura constant stocul de soluii de ingnifugare lemn, de calitate ridicate si la preturi adecvate performantei oferite.
———————————————
Contact Izocor Shop
Telefon – 0722 306 799; 0723 230 531
Mail – office.izocor@gmail.com
Site web – www.izocor.ro
Adresa sediu – Str.Cercetatorilor, Nr.6, Bl.29, Sc.2, Ap.56 (parter) – Sector 4, Bucuresti1 thought on “Solutii de ignifugare lemn – cum poti trata eficient lemnul utilizat in proiectele de amenajare si constructii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *