Serviciile de colectare hartie pentru conservarea resurselor naturale si beneficiile aduse mediului inconjurator

 
Reciclarea este un proces deosebit de important pentru reducerea impactului negativ pe care deseurile il au asupra mediului natural, fie ca este vorba de plastic, hartie, metale sau componentele aparaturii electrocasnice. Serviciile de colectare hartie se refera la preluarea si reciclarea hartiei care poate fi procesata direct: hartia calitativa, cartonul si hartia utilizata pentru ziare.

Tehnologii actuale de colectare si reciclare a hartiei – beneficiile aduse de acest proces

Ultimii ani au adus schimbari majore in ceea ce priveste utilizarea hartiei, gratie tehnologiei: se comunica foarte mult in scris in maniera digitala, notitele si detaliile importante sunt notate in telefon sau pe tableta, iar cartile preferate sunt citite de foarte multe persoane pe un e-book reader. Cu toate acestea, productia de hartie nu s-a oprit odata cu aceasta schimbare, cartile fiind in continuare tiparite, iar tipizatele, carnetele si materialele de impachetat, cutiile fiind in continuare necesare desfasurarii activitatilor zilnice.
Hartia este materialul cel mai facil de reciclat, dar reprezinta si cel mai frecvent deseu, fiind produs de toate domeniile de activitate.

  • Cat de multa hartie poate consuma o persoana care isi desfasoara majoritatea activitatilor digital?

Este foarte usor sa trecem cu vederea hartia pe care o consum zilnic, iar responsabilitatea de reciclare trebuie sa devina un obicei care sa functioneze din inertie, incepand cu hartia utilizata personal: ziare, reviste, caiete, agende si pana la instalarea containerelor de deseuri pentru colectarea selectiva. Daca nu stiati, doar un ziar si cateva coli de scris pe zi, timp de un an, insumeaza o tona de hartie utilizata.

  • De ce este important ca hartia sa fie reciclata si care sunt beneficiile aduse de statiile de colectate hartie?

La inceputul anului 2018, statisticile indicau faptul ca in Romania se produc aproximativ 400.000 de tone de hartie, pentru care este necesara taierea a 7 milioane copaci. Asadar, cu fiecare cantitate de hartie reciclata, numarul arborilor taiati anual scade.
Tehnologiile moderne de procesare permit reciclarea hartiei de maxim 4 ori, generand urmatoarele beneficii:
–          reducerea poluarii aerului cu ~75%;
–          reducerea poluarii apei cu ~ 45%;
–          reducerea consumului si costurilor de energie electrica cu ~ 45%;
–          reducerea consumului de apa cu ~ 40%;
–          scaderea considerabila a materialelor lemnoase exploatate.
Mai exact, prin colectarea unei tone de hartie colectata si reciclata sunt salvati peste 15 arbori, peste 4000 Kw (energie electrica), 26 kilolitri de apa.

 Cami Comexim – companie profesionista in colectare hartie si alte materiale

Inca din 1992, compania Cami Comexim se ocupa de colectarea materialelor diverse – hartie, mase plastice, metal, electrocasnice – imbunatatindu-si permanent serviciile si tehnologiile de procesare ale produselor colectate.
In ceea ce priveste colectarea hartiei, serviciile companiei se adreseaza companiilor care produc constant o cantitate mare de deseuri de tip hartie, punand la dispozitie si un serviciu aditional de distrugerea documentelor cu echipamentele specializate.
Personalul atent instruit, care dispune de mijloacele de transport adecvate se deplaseaza la adresa clientilor solicitanti atunci cand acestia au de predat o cantitate de minim 500kg de deseuri cumulate. Pentru colaboratorii care predau peste 10 tone de hartie pe luna, compania asigura prescontaienere si containere la adresa, acestea fiind ulterior preluate de angajatii companiei cu mijloce de transport corespunzatoare pentru a fi cantarite electronic la punctul de lucru.
Pentru firmele generatoare de mai putin de o tona de hartie, cantarirea se poate face in momentul preluarii, cu ajutorul lizelor care au incorporat cantar electronic.
—————————————
Contact:
Telefon: 021 269 42 00; 0722 627 288
Mail: camelia.chirila@camicomexim.ro
Adresa: Soseaua de Centura, Nr.3H, Ilfov.
Website: www.reciclare-hartie.ro1 thought on “Serviciile de colectare hartie pentru conservarea resurselor naturale si beneficiile aduse mediului inconjurator”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *