Am decis sa scriu doar conţinut de calitate

Am decis sa scriu doar conţinut de calitate

Conţinut de calitate pe blogul meu? Mai rar de la o vreme, mai rar pentru că, am depăşit o altă perioadă stresantă, una în care am scris mai puţin. Îmi pare rău că de fiecare dată când vin aici simt că blogul nu mi-ar aparţine, dar e cazul să nu mă mai plâng, ci să schimb ceva.

Ce înseamnă de fapt un conţinut de calitate?

Articolele pe care te pricepi să le scrii, întâi de toate. Conţinut de calitate e acela ce are la bază o documentare şi (sau) o informaţie reală şi verificată. Un articol bun e acela care se scrie natural, uşor şi care are şi impact.
Deci alegeţi cu grijă ideile, argumentează-le şi scrie despre ele. Aşa o să ai un conţinut de calitate. Toate subiectele care nu ţi se potrivesc, nu fac parte din domeniul tău de activitate sau de preferinţe, nu vor face decât să umple site-ul şi să-l tragă în jos.
Povestea mea online a început acum aproape 8 ani, atunci scriam cu entuziasm despre aproape tot ce îmi venea în minte, fără să îmi pese prea mult de trafic, cuvinte cheie, descrieri, PA-uri, Da-uri, spam score-uri şi alte chestii de astea, scriam pentru că-mi plăcea, dar Google se schimbă constant şi pentru că scrierile mele să ţină pasul cu el trebuiau să fie actualizate. După un timp a venit momentul SEO. Pentru mine a fost şi cel mai greu. În faţa noului eram complet debusolata şi credeam că nu voi fi în stare să asimilez ceva din ceea ce însemna optimizarea SEO. Dezamăgită de mine, dar totuşi departe de a renunţa la ce scrisesem am început a parcurge şi noile reguli ale marelui G. Iniţial, am crezut că e o glumă proastă pe care mi-o face refuzând să dea site-ului meu autoritate, dar într-o zi m-am trezit cu un PA 27 şi cu un Da 25, asta însemna că mi-am găsit în sfârşit calea, drumul meu spre google, dar şi spre cititori, căci în toată ecuaţia asta mai ales cititorii contează.

Cateva criterii tehnice (seo) de care tin seama cand scriu:

 • Imi stabilesc in minte planul de idei, caut cuvinte cheie care sa-l defineasca si am grija sa le argumentez.
 • Aleg titluri inspirate cu acele cuvinte cheie incluse in ele.
 • Nu uit de descrierile meta niciodata.
 • Pun o imagine neaparat.
 • Am grija sa inserez link-uri in pagina, cel putin unul extern si unul intern.
 • Caut sa scriu articole medii si lungi. Regulile seo impun cel putin 300 de caractere, eu incerc sa scriu ce-l putin 500. Un text scurt nu prea atrage, iar oamenii inchid repede o pagina, ceea ce nu e nici pe departe telul meu.

 

Conţinut de calitate înseamnă însă şi:

 1. Atenţie la subiectele alese: unele scrise doar pentru mine nu şi-ar găsi tinta nicăieri, pentru asta e suficient să scriu în jurnalul clasic, pe caiet, aici e nevoie de ceva interesant şi atrăgător care să intereseze o masă cât mai mare de cititori.
 2. Evit banalul şi (nu mai) notez public faptul că plouă şi mie mi-e teamă de fulgere, pe cine ar interesa asta? Încerc să mă concentrez pe experienţe şi întâmplări care ar putea fi de folos şi celorlalţi.
 3. Am găsit o sursă perpetua de inspiraţie, fiul meu, am foarte multe articole în ciorne despre ce face al meu pui în diverse situaţii, doar timp îmi trebuie pentru a le termina de scris.
 4. Vreau să cred că scriu ceva inedit şi de impact, de exemplu articolul meu despre gama parusan pentru păr are acum o foarte mare căutare, se pare că am scris ce trebuia.
 5. Ţin deoparte viaţa personală şi doar vă povestesc ce cred că v-ar prinde bine. Să scriu cât de ciufulita sunt sau cât de mare îmi e numărul 37 la sandale când vreau să fiu elegantă, nu cred că v-ar trezi deloc interesul, doar v-ar face să râdeţi.
 6. Nu mai ratez social media, inainte nici nu ma sinchiseam sa distribui articolul pe retelele de socializare, dar de cand ele sunt un vector important mi-a trecut lenea si am uitat de timiditate.
 7. Cred in textul meu, da, asta e secretul, sa cred in ce scriu pentru a da un text de calitate.

Atunci cand am hotarat sa schimb macazul si sa “curat” site-ul de continutul inutil m-am inarmat la o munca migaloasa si care solicita atentie si grija la detalii, dar una care va avea implicatii pe termen lung.
Al meu blog e unul mediu, dar se face el mare, stiu asta!

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice.
Sursa foto internet.

Share

6 thoughts on “Am decis sa scriu doar conţinut de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: