Cabinet veterinar Valu: importanta deparazitarii animalelor de companie

Daca detineti un animal de companie, o pisica sau un catelus, ar trebui sa stiti deja despre importanta efectuarii deparazitarii periodice. Aceasta este de doua feluri: interna si externa, ambele proceduri fiind la fel de importante pentru sanatatea animalutelor, precum si pentru sanatatea voastra.
Cabinet veterinar Valu va asteapta cu drag pentru a va oferi sfaturile necesare privind aceste interventii, dar si pentru efectuarea lor cu maximum de profesionalism si responsabilitate.

Cabinet veterinar Valu – despre deparazitarea animalelor de companie

Dupa cum spuneam si anterior, chiar si sanatatea persoanelor care vin in contact cu animalutele bolnave, este pusa in pericol, avand in vedere ca unele specii de paraziti se pot transmite si la oameni.
In cadrul cabinetului veterinar Valu, va vom prezenta care sunt cele mai bune solutii de preventie, dar si de combatere a problemelor respective.
Spre exemplu, parazitismul intern se stabileste in functie de mai multe criterii: tulburari digestive sau respiratorii, varsta, examene coproparazitologice, mod de viata etc.
Se recomanda ca odata cu deparazitarea interna sa se efectueze si deparazitarea externa, pentru a se evita reinfestarea animalelor.
Parazitii intestinali cel mai des intalniti sunt teniile, ascarizii si coccidiile, iar ca si paraziti externi problematici, amintim: capusele, puricii si tantarii.

Cabinet veterinar Valu – cand se recomanda deparazitarea?

Deparazitarea este o interventie care se recomanda a fi realizata in mod regulat pentru tinerea sub control a problemelor de sanatate ce pot aparea din cauza parazitilor.
Simptomele pe care le pot manifesta animalele in cazul in care sunt infestate cu paraziti, sunt: tulburari digestive, scadere in greutate, lipsa de energie, scaune moi ce alterneaza cu scaunele normale sau cu sange etc.
In cazul in care observati ca animalutul vostru de companie nu se simte bine, va recomandam sa apelati cu incredere la serviciile oferite de cabinet veterinar Valu. Aici, veti beneficia de solutii rapide si eficiente, care vor duce la insanatosirea imediata a prietenilor vostri dragi.
Este vital sa apelati la servicii veterinare profesionale daca observati ca ceva nu este in regula cu catelusul sau pisicuta voasta, deoarece lipsa unui tratament corect poate conduce la agravarea starii de sanatate.
Daca animalele nu au un sistem imunitar puternic, parazitozele pot fi letale, tocmai de accea se impune o interventie imediata.
Important de stiut este ca exista posibilitatea ca animalele sa fie parazitate, dar sa nu aiba niciun simptom, de aceea este importanta deparazitarea cu  regularitate.

Cabinet veterinar Valu –  cum se realizeaza deparazitarea?

Deparazitarea externa se poate face cu ajutorul unor produse diverse, insa trebuie sa se aiba in vedere si anumite caracteristici specifice precum varsta si greutatea animalului, dar si indicatiile producatorului pentru solutiile ce se intentioneaza a se aplica.
Deparazitarea interna se face intotdeauna inainte de vaccinare, cu ajutorul unor pastile antiparazitare pe care doar specialistul stie cum sa le administreze, in ce concentratii raportate si la greutatea corporala. Se recomanda, de asemenea, si o analiza a fecalelor pentru a sti exact impotriva carui tip de vierme se iau masuri.

Contactati un medic veterinar din cadrul Cabinet Veterinar Valu!

Atat pentru deparazitari interne, cat si pentru deparazitari externe, va asteptam la Cabinet Veterinar Valu! Veti beneficia de servicii veterinare profesioniste, eficiente si la preturi corecte. Sunati la numarul de telefon 0722666406, trimiteti un mail la vet.rebeca.neagu@gmail.com, sau accesati ppagina de contact direct din website www.cabinetveterinarvalu.ro/contact
 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *