sa nu faci copii
27Aug

Sa nu faci un copil daca…nu (te) simti (ca o) mama

Reading Time: 2 minutes

Cu o spranceana ridicata si cu o oarecare strangere de inima am parcurs un articol confesiune al unei femei care nu isi doreste copii. Ochiul meu ager si mintea rationala pot sa accepte si chiar sa aprecieze acest punct de vedere sustinut si argumentat, insa inima mea de mama refuza sa creada ca exista cineva care sa nu isi doreasca un copil. Eu mi l-am dorit atat de mult incat acum cand il am nu-mi ajunge timpul sa ma bucur de el, dar asa sunt Eu, Tu poti sa fi altfel, maternitatea nu e pentru oricine,  daca simti ca nu e pentru tine si sa nu faci un copil.

De asemenea sa nu faci un copil daca…

  • Nu ai gasit omul Tata. Tatal  potrivit este acel barbat langa care te simti protejata, in siguranta, implinita, multumita, compatibila, rezonabila, echilibrata, fericita si iubita. Daca nu il ai langa tine gandeste-te inainte de a incerca sa ramai gravida.
  • De nu te simti pregatita fizic amana cu intelepciune sarcina.
  • Ori de  ai alte perspective, alte planuri de viitor pe care vrei sa le atingi pentru ca un copil inseamna timp investit si energie.
  • Nu esti suficient de matura. De inca mai copilaresti nu te opri, un copil cu copii isi auma prea multe responsabilitati.
  • Nici daca nu iti place sa ii vezi pe cel mici jucandu-se in jurul tau, daca nu cauti compania lor, de te plictisesti daca esti in postura de dadaca pentru o zi, daca ti-ai lua campii atunci cand ei plang.
  • Starea ta de sanatate iti interzice total acest lucru. Orice risc poate avea repercursiuni majore asupra vietilor voastre.
  • Daca esti financiar la pamant sa nu faci un copil in acel moment.
  • Cand deja sunteti multi si nu va puteti intretine sa nu faci un copil din nou.
  • Nici Daca simti ca al tau copil va fi (doar) o responsabilitate.
  • Sa nu faci copii cu un om care e violent, betiv sau pierde-vara.
  • Emotional nu esti prea bine? Nu suficient de echilibrata? Sa nu faci un copil.
  • Simti ca nu ti-e bine in tara asta ori in locul in care esti atunci nu aduce nici un prunc pe lume.
  • De simti ca frumosul cuvantul “mama” nu e pentru tine opreste-te la timp.

Graviditatea e o stare de gratie, copilul o minune, de nu simtiti asa nu va grabiti. Un copil vine pe lume ca sa ne implineasca si nu ca sa puna bete in roate. De nu simtiti emotie, o putere speciala, ori o fericire nemaintalnita ori de nu va vedeti mame, mai bine sa nu fiti.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

sa nu faci copii

Sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

19 thoughts on “Sa nu faci un copil daca…nu (te) simti (ca o) mama

  1. E bine că suntem diferiți și simțim diferit. Sunt convinsă că ești o mamă extraordinară din simplul fapt că se vede că iubești asta.

  2. Interesant articolul tau si corect numai ca de multe ori se intampla in viata sa nu iti doresti, se intampla si devii cea mai buna mama si dintr-o data darami ziduri si ajungi sa lupti si pentru multe pentru care inainte nu aveai curaj, faci si bani, si sotii se incheaga etc, un copil de multe ori aduce atat de mult bine acolo unde nu era setata temelia. Frumos articol 🙂

  3. Eu și soțul facem parte din categoria aceasta, nu simțim și nu vrem copii. În schimb admir cuplurile ce ii fac pt ca intradevar ii doresc ei, nu mamele, prietenii, rudele sau … vârsta ce trece și parca ii obliga sa devina părinți pt ca peste 2 ani sa se despartă ?

  4. Eu nu m-am simtit mama nu pentru cele scrise mai sus, ci din alte multe motive…insa in clipa in care am luat-o in brate am stiut ca puteau fi inca alte 100 de motive pentru ca nu ar mai fi contat. Fericirea de-a fi mama este unica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *