Cum sa construiesti simplu si ieftin un teren de sport in curtea propriei locuinte?

Te-ai gandit sa construiesti un teren de sport in curtea proprie, pentru tine, familie si prieteni? Este o idee foarte buna, daca esti genul de persoana care prefera activitatile in aer liber, sportul si miscarea, iar un teren de sport multifunctional este ideal ca si spatiu privat. Nu stii de unde sa incepi si ce anume implica acest proces? Fie ca vei angaja pe cineva sa te ajute in construirea terenului, fie ca te vei implica de unul singur sau impreuna cu cei dragi, acest articol te va ajuta sa parcurgi corect pasii necesari pentru realizarea acestui proiect si te va indruma in tot procesul de constructie.
Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

  1. PLANUL

In primul rand, trebuie sa stabilesti ce anume iti doresti: un teren pe care sa se joace copiii, sau un teren de sport de dimensiuni mai mari, unde toata familia sa se poata implica in diverse jocuri de echipa? Acesta poate fi dedicat special unui singur sport, cum ar fi terenul de tenis, sau poate sa fie multifunctional, pentru tenis, badminton, fotbal, volei, etc. In functie de dimensiunile terenului, materialele vor fi diferite, iar baza poate sa fie conceputa din asfalt sau beton. Preturile acestor materiale nu oscileaza foarte mult, ambele prezentand calitate si siguranta. Masoara terenul si, atunci cand realizezi planul acestuia, tine cont de faptul ca va fi nevoie sa montezi si surse de iluminare nocturna, precum corpurile de iluminat stradal pe care le gasesti pe site-ul  https://electric14.ro/corp-iluminat-stradal-led , in mai multe variante si dimensiuni. Iluminarea este importanta si te va ajuta atunci cand vei vrea sa folosesti terenul pe timp de noapte. Tine cont de faptul ca, corpurile trebuie montate strategic, astfel incat intreg terenul sa beneficieze de o iluminare buna, insa fara sa deranjeze sau sa incurce in timpul jocurilor. In magazinul Electric14 vei descoperi toata gama de accesorii de care ai nevoie la acest capitol, rentabile si care te vor ajuta sa faci economii de energie semnificative.

  1. DIMENSIUNILE

Dupa ce decizi ce tip de teren vrei sa construiesti, poti stabili cum te incadrezi in cei doi factori limitativi: banii si spatiul. Terenul trebuie masurat, analizat cu atentie si, in aceasi timp, trebuie sa tii cont de mai multi factori care pot sa influenteze pe parcurs, cum ar fi : distanta pana la peretii casei, dinstanta pana la copaci,etc. Un dispoitiv de masurare a terenului te va ajuta foarte mult, daca nu vrei sa apelezi la cineva specializat si echipat in acest sens. Este indicat sa ai bugetul stabilit, pentru a decide care vor fi si dimensiunile, in final. Chiar daca ai un teren de sute de metri patrati, cu siguranta ai un buget aproximativ in minte.

  1. MATERIALELE

Daca ai stat de vorba cu vreun constructor, cel mai probabil acesta ti-a spus ca betonul este absolut necesar in construirea unui teren de sport. Ei bine, afla ca nu este asa. Betonul este numai una din optiunile pe care le ai. El  vine cu avantaje precum rezistenta in timp si usurinta cu care acesta poate fi folosit si lucrat. Pentru a ,,imbraca,, terenul tau de sport, poti folosi gazon articifial (sau natural), zgura, asfalt, materiale sintetice,  nisip sau pamant batut. Toate aceste materiale sunt potrivite si convenabile ca si pret. In functie de scopul in care amenajezi terenul, vei alege si materialul de baza.
Un teren multifunctional va trebui sa fie ingradit sau semi-ingradit, sa aiba plasa pentru volei si tenis, cosuri de basket si stalpi. Toate acestea le vei gasi in magazinele de materiale de constructie sau cele specializate in aceasta nisa. Este indicat sa folosesti materiale detasabile si reglabile, pentru a avea mana libera in amenajarea terenului pentru un anumit tip de joc, atunci cand nu vrei sa te incurce cosurile, plasele textile si alte accesorii destinate spatiului.
Cel mai important in constructia si amenajarea terenului tau este ca acesta sa fie foarte bine nivelat si personalizat nevoilor proprii. Nu te avanta sa folosesti un spatiu enorm, daca acesta va fi destinat numai copiilor. Stabileste-ti bine prioritatile si astfel nu vei fi nevoit sa atingi costuri enorme si foarte multe ore de munca. Daca vei tine cont de cele de mai sus, poti obtine un spatiu optim si util, perfect adaptabil nevoilor familiei tale.
 
 
 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *