Implantul dentar – solutia salvatoare in cazul pierderilor dentare

Cea mai neplacuta si inestetica problema, pe care o putem intampina, este pierderea dentara. Acest lucru ne poate scadea stima de sine si ne poate face sa ne simtim incomozi in preajma altor persoane. Este lesne de inteles acest lucru – un zambet este ca si cartea noastra de vizita, iar lipsa unui dinte (sau mai multi) poate sa creeze un impact vizual inestetic.
Desi problema aceasta este cea mai mare dintre problemele legate de dantura, solutia acestei probleme este cat se poate de simpla – este vorba despre implant dentar. De multe ori, o alimentatie necorespunzatoare si o igiena precara poate duce la aceasta problema, deci este important sa stim cum sa ne ingrijim si sa aplicam regulile de igiena zilnic.
Un implant dentar este, practic, un surub care este fabricat din titan pur, un material biocompatibil cu tesuturile din corpul uman (in acest caz cu osul si cu gigia). Scopul lui este sa inlocuiasca doar radacina dintelui care lipseste, iar pentru partea superioara (bont protetic si coroana protetica) fiind necesare alte etape ulterioare de realizare (care presupun implicarea laboratorului dentar si costuri adiacente).
Aceasta procedura de implantare este complet nedureroasa si se efectueaza in doua etape: etapa chirugicala si etapa protetica. Prima etapa consta intr-o mica interventie chirurgicala, executata de un medic specialist, sub anestezie locala sau sedare generala asistata. In lunile ce urmeaza dupa aceasta interventie, dupa o completa integrare osoasa a structurii artificiale, medicul specialist completeaza tratamentul cu montarea coroanei dentare sau cu pozitionarea unei punti ori proteze dentare.
Este o procedura care dureaza, dar rezultatele chiar merita asteptarea. Dupa vindecarea completa, vei avea parte, din nou, de dantura dorita. In plus, implantul dentar este o replica aproape 100% a dintilor naturali, este estetic si functional, elimina durerea si disconfortul produs de o eventuala proteza, dictia ramane la fel si protejeaza osul si dintii opusi.
Nu trebuie sa ezitati sa apelati la aceasta interventie, in cadrul unei clinici de specialitate, atunci cand este cu adevarat necesara, deoarece reprezinta, pana la urma, o investitie in sanatatea si estetica voastra – doua elemente importante care se completeaza perfect una pe cealalta.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *