Esti manager? Iata ce activitati sunt importante pentru o echipa de succes!

Exista mai multi factori care pot influenta succesul unei afaceri si eficienta echipei din spatele ei. Unul dintre acestia este atmosfera in birou care, bineinteles, este creata si depinde de colectivul format la job.

O echipa consolidata, bazata pe relatii de respect, incredere si chiar prietenie s-a dovedit a fi foarte benefica pentru orice fel de business. Managerul joaca un rol important in dezvoltarea acestor legaturi si are puterea de a motiva si sprijini angajatii pentru ca totul sa mearga intr-o directie foarte buna. Pe langa punerea la dispozitie a tuturor instrumentelor necesare activitatii legate de job pe care o desfasoara, exista si alte lucruri pe care el le poate face pentru a se asigura ca restul echipei este multumita. Este cunoscut faptul ca angajatii care considera ca ambienta din birou este placuta, a caror superiori isi dau interesul in legatura cu starea lor de spirit sunt mult mai loiali si este mai putin probabil ca acestia sa caute un alt loc de munca.

Daca te afli intr-o pozitie ierarhica inalta, iata ce poti face pentru a-ti imbunatati calitatile de lider

 

 

  • Oragnizeaza intalniri informale

Petrecerile de Craciun si de Paste, sarbatorirea unui nou contract, celebrarea unui moment de succes la care a contribuit toata echipa sau chiar aniversarea companiei sunt ocazii foarte bune de a petrece impreune momente vesele, intr-un cadru informal, mult mai relaxat. De exemplu, daca esti din Bucuresti, poti organiza o petrecere la Premier Palace, un hotel in sectorul 6, care iti pune la dispozitie toate conditiile necesare pentru un eveniment reusit! Stabileste o data la care poate fi prezenta toata lumea, gaseste o tematica simpatica si implica-ti colegii cerandu-le parerea in legatura cu preferintele pe care le au! Acestia vor aprecia, cu siguranta, efortul tau. In cazul in care nu ai mai facut acest lucru niciodata, descopera pe site detalii despre locatie si serviciile oferite si cauta informatii utile in mediul online!

  • Organizeaza team building-uri

Daca petrecerile corporate dureaza cateva ore, o excursie alaturi de colegii din departament sau din companie va ofera ocazia sa va cunoasteti la un nivel mai personal, in acelasi timp in care experimentati impreuna diverse activitati amuzante si recreative! Vei observa imediat cum atmosfera din birou va fi mult mai destinsa dupa o astfel de mini vacanta, iar relatiile dintre voi vor fi mai puternice si mai deschise. Poti organiza un team building o data sau de doua ori pe an, in locatii diverse, alese impreuna!

  • Invita-i la pranz

Toata lumea are zilnic o pauza de masa de o ora. O idee buna este sa iti inviti echipa macar o data pe luna sa luati pranzul impreuna, fie la birou, daca comandati de mancare, fie la o terasa sau la un restaurant din apropiere.

  • Evita sa pui presiune pe ei

Toata lumea are zile cu spor si altele mai putin bune, in care randamentul poate fi mai scazut decat ti-ai dori. Acest lucru nu inseamna ca angajatii tai nu isi fac treaba sau ca pierd timpul, ci ca pur si simplu au parte de o perioada mai nefasta. In loc sa pui presiune pe ei, invata sa ii asculti si sa comunici, pentru a afla care sunt cauzele si ofera-ti ajutorul daca este posibil. Astfel, gestul tau va fi amintit si resplatit cu fiecare ocazie, iar colegii tai vor simti ca au parte de un sprijin real din partea ta. De asemenea, nu uita ca oricine are nevoie de pauze in timpul progamului de munca, lucru care conteaza enorm pentru sanatatea fizica si psihica. Nu ii face sa se simta prost pentru ca se bucura de cateva minute de destindere!

In relatia manager-angajat, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont este ca toti sunteti oameni, nu roboti. Daca relatia se bazeaza pe respect si sprijin reciproc, totul va functiona foarte bine pentru ambele parti implicate. Chiar daca ai o pozitie ierarhica mai inalta, apropierea de colegii tai iti va aduce numai beneficii!Lasă un răspuns