Ferma de bovine- 5 reguli pentru o buna functionare a exploatatiei

Daca detii o ferma de bovine, stii deja ca o afacere din aceasta arie presupune investitii cantitative si importante si este departe de a fi o afacere usoara. Activitatea de crestere a bovinelor de lapte reprezinta o munca constanta, adesea una irespirabila. Straduinta si preocuparea nu inceteaza niciodata, iar in unele perioade ale anului, animalele au nevoie de atentie sporita si o grija aparte. Intr-o ferma de bovine exista o lunga serie de prioritati, dificil de esalonat, mai ales in cazul lucrului cu animalele, care au mereu tot felul de nevoi speciale, fiind supuse unui stres continuu, din cauza factorilor de mediu. De aceea, animalele au nevoie de o ingrijire foarte atenta si de monitorizare continua, pentru a nu risca sa atinga boli care pot destabiliza intregul sistem.

Iata care sunt cele 5 reguli care trebuie adoptate pentru a proteja sanatatea animalelor:

  1. Verificarea periodica si regulata

Daca animalele vor avea parte de verificare saptamanala asupra starii lor de sanatate, aunci anumite afectiuni pot fi descoperite din timp si, astfel, va fi mai usor de aplicat un tratament precoce. Daca animalele vor fi neglijate, fara sa se efectueze un control saptamanal, risti ca ele sa se imbolnaveasca, iar anumite afectiuni sunt dificil sau imposibil de tratat, daca nu au parte de o descoperire timpurie.

  1. Ia masurile necesare pentru a preveni expunerea la microbi

Asta inseamna ca trebuie sa oferi o atentie sporita mediului in care traiesc animalele si isi desfasoara activitatea zilnica. Cadrul trebuie sa fie unul curat, dezinfectat si lipsit de factori care pot influenta in mod negativ starea de sanatate a bovinelor. Pentru igienizare, poate fi folosit plugul de racloare, disponibil pe site-ul http://www.inoxcenter.ro/pluguri-racloare/ , completat de dezinfectanti speciali antibacterieni si solutii de spalare pentru mulgatoare si alte accesorii indispensabile.

  1. Ofera o atentie sporita viteilor nou-nascuti

Ca o medie generala, pierderile nou-nascutilor sunt extrem de mari si acest lucru se datoreaza neglijentei si echiparii necorespunzatoare a locului. Viteii nou- nascuti au nevoie de o atentie speciala, pentru a nu se confrunta cu temperaturi scazute, curenti de aer si pneumonii sau alte afectiuni des intalnite. Ai grija ca acestia sa beneficieze de cea mai buna ingrijire si investeste in echipamente adecvate: prelate anti-vant, ventilatoare, saltele speciale pentru odihna,etc. Toate aceste categorii le vei gasi in magazinul online Inoxcenter, unde te vor intampina servicii de calitate la cel mai bun pret.

  1. Vaccinarea regulata

Planul de vaccinare trebuie facut de medicul veterinar, special calibrat pentru ferma ta si zona in care aceasta se afla. Nu este indicat sa te bazezi numai pe recomandarile comerciantilor de vaccinuri, deoarece lucrurile se pot agrava daca acestea sunt aplicate animalelor deja bolnave.

  1. Pastreaza o relatie stransa cu medicul tau veterinar

Investeste intr-o relatie sanatoasa si pozitiva cu medicul veterinar, care, pe parcurs, te va ajuta sa gestionezi cu mai mare usurinta toate situatiile limita. Daca relatia va fi una bazata pe incredere si respect, atunci cu siguranta medicul veterinar va fi activ pentru tine si ferma ta la orice ora, atunci cand e nevoie, indiferent de situatie. O relatie stransa cu angajatul de baza reprezinta o practica financiara solida si extrem de profitabila.

E necesar sa te asiguri ca ferma ta beneficiaza de o serie de practici bazate pe un management de sanatate, deoarece acest lucru te va ajuta sa obtii un profit considerabil si vei avea parte de o buna functionare si, ulterior, de o continua crestere in industrie.Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: