Ia in calcul incalzirea prin pardoseala pentru ierni fara batai de cap

Ia in calcul incalzirea prin pardoseala pentru ierni fara batai de cap

Chiar daca este in continuare cald afara, este timpul sa iti pregatesti locuinta pentru perioada racoroasa, atunci cand vei avea nevoie de caldura. Vremea se poate schimba brusc, iar daca nu ai nici o sursa de caldura vei fi nevoit fie sa suporti frigul o vreme, fie sa consumi foarte multa energie electrica improvizand, lucru care se va reflecta in facturi si va genera batai de cap suplimentare.
Acum e momentul perfect sa te gandesti la cea mai buna solutie pe timp de iarna in ceea ce priveste caldura, pentru a avea timp sa o si implementezi. Una dintre cele mai bune solutii ar fi incalzirea in pardoseala. Vom vorbi in randurile de mai jos de ce este aceasta una dintre cele mai bune solutii dar si despre instalarea centralei termice.

Avantajele incalzirii prin pardoseala

Exista o serie importanta de avantaje ale optarii pentru incalzirea prin pardoseala, la care ar trebui sa te gandesti. In primul rand scapi de clasicele calorifere sau de soba si pe langa partea estetica o sa castigi si spatiu. In locul caloriferelor poti aseza un dulap de haine, o masa sau orice altceva. Chiar daca sunt mici, caloriferele te lipsesc in realitate de un spatiu mult mai mare pentru ca din cauza caldurii emanate nu poti aseza mai nimic in fata lor.

Cel mai important avantaj al incalzirii prin pardoseala este acela al economiilor realizate. Cu cat camerele sunt mai mari, cu atat si economiile sunt pe masura, si vei avea mereu picioarele incalzite.
Aerul cald rezultat de la calorifere se ridica, se raceste si apoi coboara la picioare. Procesul de racire al aerului cald rezultat de la calorifere este mult mai rapid. Se estimeaza ca se pot face economii de pana la 30% fata de sistemele clasice de incalzire.

Un alt avantaj este acela ca vei avea mereu in camere o incalzire uniforma. Nu va fi mai cald in apropierea caloriferelor si mai rece in apropierea usilor si nu vei mai avea tevi la vedere prin dormitor.

Este insa foarte important sa apelezi mereu la profesionisti pentru a monta instalatia. Acestia nu doar ca o vor monta corect dar iti pot da si sfaturi utile legate de alte aspecte adiacente, cum ar fi tipul de parchet ales. Montajul incalzirii in pardoseala este putin mai complicat decat in cazul unui sistem de incalzire clasic si necesita anumite costuri suplimentare insa investitia ti se va amortiza in foarte scurt timp. Timpul de amortizare difera foarte mult de anveloparea blocului in care locuiesti, dar si de alte aspecte.

Vei avea nevoie in continuare de centrala termica

Daca te gandesti ca ai investit deja o suma importanta in centrala termica, nu ar trebui sa iti faci griji pentru ca o poti folosi in continuare si la incalzirea prin pardoseala, chiar daca ai alternative mai bune.

In cazul in care ai o locuinta noua sau inca nu ai centrala, ar trebui sa te orientezi spre una care se pliaza cel mai bine pentru incalzirea in pardoseala. Desigur, ar trebui sa te consulti mai intai cu specialistii in domeniu, care te pot ajuta atat cu sfaturi cat si cu instalarea. Acestia au experienta suficienta in instalatii pentru centrale termice si iti pot oferi cele mai bune servicii posibile, daca faci alegerea corecta.

Calitate montajului centralei termice se va vedea ulterior in cat de mari vor fi economiile pe care le vei face si pentru a-ti face o idee si mai buna poti verifica pretul montajului centralei termice pe pasinstal.ro si astfel iti vei face o parere si despre costul acestora. Poti alege o centrala foarte buna insa daca aceasta nu este montata cum trebuie, nu va da randamentul asteptat de tine sau chiar se va strica si vei fi nevoit sa cheltuiesti alti bani pentru a o repara sau chiar inlocui.
In concluzie, ar trebui sa iei in calcul incalzirea prin pardoseala avand in vedere motivele expuse mai sus. Cand altii vor sta iarna cu ciorapii in picioare, tu vei putea sta la fel ca in timpul verii pentru ca vei avea mereu picioarele calde. In plus, vei plati mai putin decat ei la factura. Vei castiga spatiu si camerele tale vor arata mult mai bine pentru ca vor disparea caloriferele. Evident, nu trebuie uitat avantajul incalzirii uniforme in camera. Daca ai luat deja decizia de a recurge la aceasta metoda de incalzire, nu uita sa alegi o centrala termica adecvata.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *