Tu ce scrii pe blogul tau?

Tu ce scrii pe blogul tau?

Tu ce scrii pe blogul tau? Asta ma intreb de mai bine de o luna si nu stiu ce sa raspund. Azi nu e o zi speciala, e una in care ploua incet cu ganduri invaluite in ceata, e frig, e luni si eu vreau sa vin cu atat dorita schimbare.

Tu ce scrii pe blogul tau astfel incat sa te reprezinte?

Asa se roteste in mintea mea asta intrebare ca nu mai stiu de unde o aud. E peste tot, e activa, e dureroasa, e deocamdata o intrebare ce cauta un raspuns.
Ideea de la care plecase pagina asta a fost una generoasa  si frumoasa ca un vis, dar eu din delasare am facut-o praf. Lipsa de implicare, articolele venite de-a valma fara nicio legatura intre ele, stagnarea si deconectarea de la ritmul zilnic au adus jurnalul meu in starea in care se afla: de paragina. “Buruieni”crescute pana peste gard imi faceau nasul aproape invizibil ori de cate ori mi-l bagam intre ele. De cele mai multe ori am vrut sa renunt, sa trag oblonul si sa scriu pe poarta “Inchis definitiv”.
Si totusi, in adancul constiintei mele era un lucru ce ma oprea, de obicei nu sunt lasa, iar plecarea tocmai asta inseamna. Deci , nu era cazul sa plec. Si atunci, ce e de facut? Inchiderea definitive a unei etape si redeschiderea alteia, asta era raspunsul pe care il cautam.
Si cand mi-a rasunat in minte  Tu  ce scrii pe blogul tau? a venit ca un ecou intuitiv si ideea salvatoare, despre familie, copii si tot felul de intamplari care ma definesc. In sfarsit am sa-mi tin promisiunea unui continut de calitate  .
Sa nu pierd trafic si nici continut nu am sters nimic, nici nu intentionam sa sterg, ci doar sa schimb destinatia cuvintelor, am intrebat in stanga si in dreapta si am aflat ca din punct de vedere SEO am ales bine sa pastrez fiecare cuvintel.
Astfel, am vorbit cu Marius, colaboratorul meu permanent si-am decis sa imi aduca doar articole ce mi se potrivesc.
Cu ceilalti nu am apucat sa stabilesc asta, mai am cateva promisiuni de onorat, dar nu pentru multa vreme. Cateva postari mai am de pus si gata, sa inceapa povestile si visul frumos.
Tu ce scrii pe blogul tau? Sau mai bine, sa iti spun ce sa nu scrii:

  • Nu scrie niciodata despre subiectele care nu te privesc, despre care nu ai nici cea mai mica idee si nici despre alea indecente.
  • Nu scrie niciodata pentru bani, banii sunt un mijloc si nu un scop. Monetizeaza-ti munca,dar nu fa din asta singura tinta. Evalueaza-te corect, pe bani putini nimeni nu ar trebui sa scrie, nimeni pana la mine, dar si etapa asta s-a sfarsit.
  • Nu scrie nici articole prea scurte- asta SEO nu ar agrea deloc.
  • Nu scrie despre tot si toate, ci pastreaza o parte din viata ta numai pentru tine.
  • Nu scrie doar ca sa scrii. Daca nu ai despre ce sa  scrii nu o face.

Multe mai am de pus la punct, multe mai am de adaugat si de mutat, dar imporatant e ca am gasit ordinea. In sfarsit ordine in dezordinea mea.
Era si timpul.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice.

Sursa foto unsplash.com

 

Share

One thought on “Tu ce scrii pe blogul tau?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: