Renovare: ce masuri TREBUIE sa iei daca ti-ai cumparat un apartament vechi!

Renovarea unei locuinte nu este deloc o sarcina usoara. Cu toate acestea sunt foarte multi tineri care nu se dau inapoi de la achizitionarea unui apartament vechi, mai ales ca preturile sunt mult mai bune comparativ cu acelea din cladirile nou construite.
Astfel, fiecare isi face calculele si isi da seama ca este mult mai avantajoasa renovarea, chiar daca presupune destul de mult timp alocat.
Asadar, daca te regasesti printre cei care au facut o achizitie de acest fel si vrei sa stii cu ce ar trebui sa incepi, vei afla mai jos informatii extrem de folositoare!
Iata ce trebuie sa faci pentru a renova un apartament in cladire veche:

  1. In primul rand, este esential sa golesti apartamentul. Efectiv, trebuie sa strangi si sa depozitezi in cutii sau saci tot ceea ce exista in fiecare camera, mai ales daca nu intentionezi sa le folosesti in viitor. Apoi, este necesar sa cauti o firma autorizata, care sa vina sa ridice toate acestea si sa nu ai, ulterior, probleme.
  2. Apoi, un alt pas pe care trebuie sa faci il reprezinta scoaterea pardoselii vechi, a gresiei, a faiantei, precum si a obiectelor sanitare pe care vrei sa le inlocuiesti. Fii sigur ca atunci cand vei ajunge la acest punct vei avea nevoie si de ajutorul unui instalator. Acesta va trebui sa iti schimbe si tevile sau caloriferele, daca vrei ca apartamentul sa capete un aspect placut.
  3. Nu uita nici de electrician. Pe acesta trebuie sa il chemi inainte ca muncitorii sa dea cu vopsea lavabila pe pereti sau sa faca alte reparatii prin casa, pentru ca cu el vei stabili daca vrei sa adaugi si alte prize sau intrerupatoare. De exemplu, aici gasesti un electrician in sectorul 1 care iti sta la dispozitie foarte rapid.
  4. Sigur ca nu numai adaugarea unor noi prize este importanta intr-o casa, ci si inlocuirea tabloului electric – poti apela la un electrician pentru sectorul 3, daca locuiesti aici, precum si schimbarea obiectelor de iluminat. Cele din urma sigur ca le poti alege in functie de gusturile tale, insa nu le monta singur!

 

  1. Schimba geamurile! Indiferent ca sunt geamuri termopane, daca acestea sunt puse de mult timp, ele nu vor mai rezista atat de mult pe cat ti-ai dori. De aceea, ideal este sa cauti cele mai bune oferte si sa le inlocuiesti inainte de a mobila, pentru a nu crea o si mai mare dezordine. Aceeasi metoda aplica si in cazul usilor. Inlocuieste-le inainte de a face orice altceva, pentru a beneficia de cea mai buna calitate si pentru a te bucura de confortul casei tale o perioada indelungata.

Asadar, daca ti-ai cumparat un apartament in bloc vechi, apeleaza la un instalator, la un electrician, dar si la o echipa de muncitori priceputi la constructii. Goleste apartamentul, inlocuieste usile si geamurile, iar astfel o sa te poti apuca fara nicio problema de amenajarea dupa bunul tau plac!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *