Ajutorul ideal: amanet+schimb valutar

Rate this post

Viata ne pune in fata multor probleme dificile care ne obliga sa ne incalcam principiile. Multe lucruri pe care am jurat sa nu le fac, le-am comis fiind fortata de imprejurari. Tin minte ziua in care, unchiul meu, mi-a lasat in pastrare 1000 de euro, bani pe care sa ii foloseasca in cazuri extreme:

-pentru cheltuielile de deces ale bunicii, in cazul in care acesta survine

-in cazul in care se imbolnaveste el si are nevoie de tratament si de ingrijire.

Mai intai banii au fost depusi in banca, fiindca amandoi ne-am gandit la doua lucruri. Primul: ne-am gandit ca se inmultesc stand acolo, dar din dobanda minuscula se opera si impozit (am prins perioada acceea), asa ca nu a ramas cu nimic, mai mult de-atat, de cate ori ma suna sa scot din banii respectivi si imi spunea ce sa fac cu ei, la ghiseu, dobanda era oprita in schimbul comisioanelor. Al doilea lucru bun era ca nu aveam grija lor, din moment ce erau in depozitul acela de la banca.

 

Vazand insa toate strategiile prin care banca diminua din suma, s-a hotarat de comun accord scoaterea banilor si pastrarea lor. Am jurat ca nu ma ating de ei, pana s-a imbolnavit o persoana draga si a avut nevoie de ei, asa ca i-am schimbat si dusi au fost!

 

Iarna trecuta, unchiul a anuntat ca vine la bunica. Cu doua seri inainte am avut un cosmar. Se facea ca imi cerea banii, cei 700 de euro, iar eu nu aveam de unde sa-i dau. Nu am mai putut dormi de grija, mai ales ca multe cosmaruri mi s-au implinit.

A doua zi am fost sigura ca trebuia sa rezolv problema, asa ca am strans bijuteriile si m-am hotarat sa le duc la amanet, sa nu raman de rusine, mai ales ca nu ii cerusem voie sa folosesc banii.

Da, incasam banii pe bijuterii, apoi trebuia sa trec pe la schimb valutar Bucuresti si a inceput sa imi fie teribil de frica. Daca isi dadea seama cineva cati bani am in geanta, ma talharea si pateam exact ca in cosmar, nu aveam de unde sa ii dau banii, daca ii cere?

 

Toate ingrijorarile mele au disparut, cand am vazut ca la amanet exista si schimb valutar, ghiseul era bine si securizat plasat, camerele de luat vederi m-au facut sa ma simt in siguranta, dar cel mai mult mi-a placut ca plecam direct cu euro, ii puneam la loc, iar onoarea imi era salvata.
Acum inteleg cat de dezonorati se simteau cei care cheltuiau la jocurile de noroc banii altcuiva si de ce incercau sau chiar izbuteau sa se sinucida. Eu nu-i pierdusem la jocurile de noroc, ci ii folosisem pentru salvarea cuiva drag.

 

Drumul pana acasa a insemnat o usurare deplina, fiindca am avut valuta sa o pun la loc in caseta de bijuterii.
Peste doua zile, a avut loc discutia din vis:
-Mai ai banii aceia sau i-ai cheltuit, m-a intrebat serios?
Unchiul meu este un om foarte zgarcit, dar admit ca avea dreptul sa intrebe de banii lui.
-Sigur, am raspuns sigura pe mine. Vrei sa ti-i dau?
-Poti sa te duci sa ii aduci?
-Chiar acum, daca vrei!
-Ei, lasa, am glumit! Am visat ca ii cheltuisei si nu i-ai pus la loc…
Si astazi banii sunt la mine, dar nu ma ating de ei! Cosmarul m-a lecuit!Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: