Scaunul auto pentru bebeluși – un accesoriu necesar pentru călătorii sigure

În condițiile actuale de trafic și datorită legislației în vigoare (OUG nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor), șoferii trebuie să echipeze automobilul cu scaune auto în care să-i transporte pe cei mici.
Astfel, dotarea autovehiculului cu un scaun auto devine o necesitate pentru părinți și nu un capriciu. Și pentru că siguranța celui mic se află pe primul loc, înainte de a achiziționa un astfel de accesoriu, trebuie să studiezi îndeaproape ofertele de pe piață pentru a face cea mai bună alegere.
Cauți un scaun auto de bebeluși? La Miababy găsești tot ce îți trebuie
Ofertele de pe piață – în special în zona online – sunt diversificate, important e să știi ce cauți și ce vrei pentru copilul tău și mai ales unde să cauți.
Cei de la Miababy au o gamă variată de scaune auto pentru bebeluși, dar și alte accesorii – încălțăminte, jucării, jocuri, îmbrăcăminte sau obiecte de îngrijire ce îți pot fi de ajutor în ceea ce privește creșterea micuțului tău.
Accesează site-ul miababy.ro, plasează o comandă și, în cel mai scurt timp, vei intra în posesia obiectelor dorite.
Ce beneficii aduce utilizarea unui scaun auto
Avantajele folosirii unui scaun auto sunt mai mult decât evidente. Indiferent că este vorba despre un impact direct sau despre o frână bruscă, micuțul tău resimte mult mai amplificat aceste experiențe. Așezat într-un scaun auto de calitate, cel mic va beneficia de protecție în cazul unei coliziuni, indiferent de amploare.
Chiar dacă îl așezi pe scaun sau pe banchetă, copilul nu va avea un echilibru tocmai bun, de aceea, e nevoie de un astfel de dispozitiv care să îi asigure în permanență un grad sporit de confort.
Elementele reglabile ale unui scaun auto creează un echilibru între mobilitate și cadru, iar în felul acesta celui mic nu i se permite să cadă, dar ar fi bine nici să fie prea strâns, bucurându-se, într-o anumită măsură de o anumită libertate de mișcare.
Dacă alegi un scaun auto de calitate care să prezinte un grad sporit de siguranță, dar și confort în același timp, copilul tău va fi mai puțin agitat, iar tu vei putea conduce liniștit, urmărindu-l din când în când cu privirea în oglinda retrovizoare.
Un alt beneficiu pe care îl asigură utilizarea unui scaun auto se referă la confortul psihic al șoferului – care dezvoltă o tendință spre a-l verifica pe cel mic în mod frecvent. Știindu-l așezat cum trebuie în scaunul auto, conducătorul auto nu va mai fi atât de îngrijorat cu privire la micuț, iar riscurile unui accident sunt reduse în mod considerabil. Așadar, dincolo de faptul că scaunul auto împiedică distragerea atenției conducătorului auto, acesta protejează integritatea fizică a celui mic și reduce riscul leziunilor în cazul unui accident, dar împiedică și apariția senzației de amețeală.
Alegerea unui scaun auto cu sistem ISOFIX
Există două tipuri de sisteme de prindere valabile la scaunele auto, fie prin intermediul unei centuri fie cu un sistem ISOFIX – Internațional Standards Organization Fix. Specialiștii susțin că un scaun auto cu ISOFIX este mult mai sigur deoarece se fixează strâns și nu permite mișcarea scaunului după instalare.
Fiecare mașină are un sistem diferit de centuri de siguranță ceea ce face ca scaunele auto ce se prind cu centuri să fie mult mai dificil de instalat.
Fiind un standard universal de instalare a scaunului auto, sistemele ISOFIX se montează mai ușor, lucru întărit și de statisticile privind instalarea scaunelor auto. Acestea susțin că mai puțin de jumătate din dispozitivele cu centuri sunt montate corespunzător în timp ce peste 90% dintre părinți montează în mod corect scaunele auto prevăzute cu sistem ISOFIX.
scaun autoLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *