Pastele Baneasa sunt pe placul intregii familii

Fiecare familie are un aliment sau o reteta de care se bucura de fiecare data cand este preparata. La noi in familie, pastele sunt cosniderate un aliment pe care il savuram chiar si de 2 sau 3 ori pe saptamana. Multi ar zice ca ne tragem din neam de italieni, insa consumul de paste fainoase este considerat un obicei sanatos. In plus, pastele se pot gati in foarte multe feluri.

Indiferent de modul de preparare, pastele raman un aliment pe care oricine il adora, de la cel mai mic la cel mai mare. Atunci cand vrem sa preapram o reteta autentica italieneasca este impoortant sa alegem cele mai bune paste fainoase. Eu prefer sa folosesc brand-ul de paste Baneasa.

Pe site-ul Baneasa am descoperit o multime de retete pentru a prepara paste, iar cele mai reusite sosuri le-am realizat folosind indicatiile de pe site-ul lor.

De exemplu, sosul cu piept de pui si ceapa este o reteta excelenta pe care o poate realiza orice consumator de paste.

Pentru a realiza aceasta reteta veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 300 g paste Baneasta de tip fusilli
  • 350 g piept de pui
  • 4 linguri de ulei
  • 400 g de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 250 ml suc gros de rosii
  • 60 ml smantana pentru gatit
  • Sare si piper
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 linguri de parmezan ras fin
  • 2 polonice de apa din oala in care au fiert pastele

Pentru a prepara sosul, mai intai se taie piepul in cubulete egale, apoi se adauga uleiul in tigaie si se prajeste. Insa, atentie! Carnea nu trebuie prajita prea tare, deoarece piepul trebuie sa ramana suculent. Intre timp, punem pastele la fiert si continuam cu sosul. Taiem ceapa fin apoi o calim in uleiul incins. Cand ceapa devine aurie punem 100 ml de apa si lasam sa fiarba cu capacul pus. Adaugam carnea de pui inapoi in tigaie, impreuna cu sosul de rosii si oregano, la care se mai adauga putina sare. Cand este aproape gata zdrobim cateii de usturoi si lasam totul sa fiarba la foc mediu. Pe final, strecuram pastele de apa si le adaugam in sosul care a scazut. Amestecam pana cand totul se omogenizeaza si servim in farfurie alaturi de parmezan ras si cateva foi de busuioc. Pofta buna!



Lasă un răspuns