Surpriza pentru Mos Nicolae din partea unui copil generos

-De ce ai pus jucaria aia in cizmulite, puiule?
-Cum asa, mami, tocmai tu ma intrebi asta? Zice puiul mirat foarte. M-am gandit ca eu am destule jucarii, dar Mos Nicolae daca le da pe ale lui nu mai are niciuna pentru el, m-am gandit sa fac schimb cu el. Asa vorbea un copil generos de 5 ani 23 de zile.
Iar eu stateam cu gura cascata si ma uitam cand la cizmulitele pline, cand la puiul meu. Cine s-ar fi gandit la asta? de la inaltimea maturitatii mele eu nu m-as fi gandit. El, insa o face cu atat de mare naturalete incat ma dezarmeaza. Si mai si vine sa ma ia in brate ca sa imi potoleasca emotia.
-Cum reusesti oare sa ma faci sa plang de fiecare data? Cum gasesti de fiecare data cate o lectie pentru mine? Cum ai descoperit tu generozitatea si rostul ei. copil generos?
-Nu vreau sa plangi, mami! eu nu sunt profesor sa tin lectii sau cum ai zis tu, eu sunt copil. Imi place sa fac cadou pentru ca si eu am primit cadouri. Pentru ca lumea ma opreste pe strada si imi da cate ceva si pentru ca si tu faci cadouri atunci cand ai bani.
Il pup adanc pe crestet si inca ma intreb unde atat generozitate. Cum poate el sa fie atat de simplu si de pur? Ai avut timp sa preiei atat de frumos lectia generozitatii si s-o folosesti la orice pas.
Un copil generos e acela care nu se zgarceste cu ce are, imparte ori de cate ori i se iveste ocazia, acela care stie ca din dar se face rai.
Copil generos e si David al meu, acesta care imparte de azi jucarii cu Mos Nicolae si asteapta sa se intample o minune la noapte si sa se umple cizmulita din nou.
copil generos
 Sursa foto coperta

Share

6 thoughts on “Surpriza pentru Mos Nicolae din partea unui copil generos

    1. Oh, da. Am luat-o, iar dimineata cand si-a gasit cadoul a si remarcat ca mosul si-a luat jucaria. 🙂 Misiunea noastra este sa o dam unui copil sarman, ca niste adevarati spiridusi ai mosului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: