11Dec

Cum să îi spui copilului că Moş Crăciun nu există?

Reading Time: 2 minutes

Dar de unde ştie Moş Crăciun ce îmi doresc eu? Cum primeşte scrisoarea de la mine? Unde e adresa lui? Cum ajunge la toţi copiii într-o singură seară? Cum cara atâtea jucării dacă e bătrân? De unde are atâţia bani? Vi se pare cunoscut? Ei, asta aud eu în fiecare zi de când au început pregătirile de sărbătoare.

Cum să îi spun că Mos Craciun nu exista?

Dacă Moş Nicolae vine noaptea ca să nu fie văzut niciodată, Moş Crăciun nu scăpa neintrebat. De la o vreme David îmi spune: “să-mi cumperi lego de Crăciun” fără nicio referire la Moşul darnic, cu toate că, eu încerc din răsputeri să menţin povestea, să îi sugerez că îi voi scrie moşului şi că îi vom vedea împreună decizia el mă priveşte lucid şi îmi repeta: să-mi cumperi lego, te rog.
Situaţia e de-a dreptul ingrată, nici nu aş vrea să se risipească magia, dar nici nu aş vrea să-l mint. Oricât de fascinantă e povestea tot mai frumos îmi pare adevărul. Lui i-am spus constant să nu mă mintă iar eu fac asta cu zâmbetul pe buze pentru a apăra o poveste. Nu e prea cinstit din partea mea şi dacă mă descoperă supărarea va fi şi mai mare.
La gradi li se pregăteşte o serbare, unde moşul va fi de fapt o Crăciuniţa. Perspicace cum îl ştiu, băiatul meu va putea să facă diferenţa şi mă va întreba de ce moşul nu e bărbat. Căutând răspunsul la o aşa întrebare m-am gândit că ar fi vremea să afle adevărul şiş a ştie că Mos Craciun nu exista.
Minciuna oricât de frumoasă ar fi rămâne o minciună, iar la 5 ani copiii te taxează dacă te prind cu ocaua mică. Adevărul i-ar aduce o mică dezamăgire la început, dar mai apoi şi-ar recăpăta entuziasmul, pentru că oricum cadouri ar primi. Dacă ar descoperi că totul e o vrajă şi-ar pierde încrederea în mine şi bineînţeles, acesta e ultimul lucru pe care mi-l doresc.
Mos Craciun nu exista, e o parte a poveştilor frumoase, strădania noastră ca Sărbătorile de iarnă să fie mai colorate, o dovadă de generozitate, un personaj magic de care ne bucurăm împreună. O să fie mai greu, dar nu imposibil, mă pregătesc pentru asta cu grijă. Sărbătorile vor fi la fel chiar cu adevărul în faţă.
mos craciun nu exista Sursa foto

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *