23Dec

Impodobeste-ma frumos chiar daca sunt un brad artificial

Reading Time: 3 minutes

“Impodobeste-ma frumos”, asa striga micul nostru brad artificial de sub pat, simtea si el ca i-a venit timpul si e musai sa iasa la lumina si sa se gateasca. L-am ascultat caci de la inceputul lunii ne doream al impodobi, dar cum raceala ne-a tinut departe de toate a trebuit sa amanam activitatea asta placuta.

Si poate va intrebati de ce am ales un brad artificial?

O sa va spun doar cateva dintre motivele care ne-au facut alegerea inainte sa va povestesc patania de aseara care a durat trei ore.

1. Un brad artificial il cumperi o data si il ai mai multi ani, in consecinta e mai ieftin.

2. E usor de ambalat si depozitat peste an.

3. Nu se scutura si nu se usuca, nu faci curat pe langa el si nici nu il vezi cum piere.

4. Are aceleasi dimensiuni, nu ca un brad natural, caruia ii poti gasi loc mai greu daca e mai mare.

5. Nu trebuie sa fie udat sau pus in lumina naturala.

6. Al  saselea motiv, salveaza padurile de la masacru, stiti imaginile acelea triste de dupa sarbatori, cand brazii care devin inutili sunt aruncati la gunoi si zac acoperiti de zapada si de noroi? Pe mine imaginile acelea ma dor la propriu. Imi pare o crima si o nepasare crunta, doua gesturi ignorante pe care le facem cu buna stiinta. Pentru ca nu suport sa fac rau naturii vreau aleg mereu un brad artificial.

Si daca stiti toate astea e vremea sa aflati cum ne-am petrecut 3 ore aseara.

Aveam totul pregatit, bradul in sac, globurile galbene in set, globurile rosii de la vecina in punga, instalatia cu leduri si cea cu pozele lui David, nu lipsea decat dispozitia.

Ne-am asezat in jurul lui pe la 19, dar aveam sa ne dezarmam repede, fiindca nu gaseam suruburile de la suport si cauta-le si amageste-te si improvizeaza ceva pentru ca acesta sa fie drept. Altele nu puteam folosi pentru ca sunt niste suruburi speciale cu cheita si asa de tare ma suparasem ca nu statea bine, asa imi venea sa renunt… sa… ca pana la urma sa ma loveasca desteptaciunea si sa-mi amintesc ca le-am pus in pusculita ca sa fie la indemana.

Doar ca problemele nu s-au oprit aici.

Bradul are trei segmente de trunchi, baza, mijlocul si varful, dar cum au stat stranse s-au rasucit si era aproape imposibil sa le departam crengutele. Eu ma vaitam ca ma intep, Alex canta ca Fuego la concert pentru babe, David voia sa se ajunga mai repede la globuri si se plimba de la cutie la punga si la mine.

Dupa ce ne-am straduit sa arate cat de cat ca un brad a inceput dandanaua, eu voaim fara beteala, David voia beteala, eu ziceam ca e mai frumos simplu, David voia sa-si vada ghirlanda cu propriile poze in brad inconjurata de beteala. Pana la urma am cazut la pace si am convenit ca instalatia clasica si monocroma sa o punem in brad, iar ghirlanda cu pozele lui in fereastra, momentan i-am gasit loc sus, pe biblioteca, dar doar pentru moment.

Globurile galbene aveau o ata misto, nu se innoda, dar se rupea usor, asa ca am trecut la operatiunea punerea atei in glob, care, a fost mai dificila decat introducerea acesteia in ac si m-au trecut toate caldurile pana am terminat.

Copilul obosise, dar voia sa puna globurile si mai ales steluta din varf. I-am aratat cate o creanga si i-am spus ca e rost de unul galben, unul rosu. El punea doua galbene. Eu le mutam. Cele rosii mai putine fiind trebuiau insa strecurate strategic pentru a fi placut ochiului in ansamblu.

Cand deodata, am vazut ca erau locuri goale si cu toata oboaseala a trebuit sa le reorganizam.

Steluta a fost precum cireasa de pe tortul cu glazura taiata si nu statea la locul ei, a trebuit sa indoie Alex varful ca ea sa ramana sus.

La urma a venit randul instalatiilor, evident ca micutul a vrut ghirlanda lui pe crengi, dar nu ajungea la prize si am terminat cu ea dupa cum incepusem, sus pe biblioteca,

Dupa trei ore bradul era in picioare si noi eram pe jos, ei se certau care sa inchida lumina, eu ma straduiam sa filmez.

Ne-a iesit cam asa.

Singurul meu regret e ca nu miroase a cetina, dar pana de Craciun gasesc eu o coronita.

Voi ati impodobil bradul? Ati ales un brad natural sau un brad artificial?

brad artificial

sursa foto internet

Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “Impodobeste-ma frumos chiar daca sunt un brad artificial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *