29Dec

2018 anul curajului si-a iesitului din confort

Reading Time: 3 minutes

Bilant 2018 bun venit, desi sa te finalizez nu am reusit, o sa scriu ce imi vine in minte si-o sa vad ce-am izbavit la sfarsit.
In 2018 mi-a fost dor cumplit. Un bilant 2018 cu doruri as putea sa notez fiindca:
Mi-a fost dor de mama si de timpul pe care nu l-am petrecut impreuna.
De bunicul si inca mi-e greu sa cred ca nu e, ca nu ma mai suna foarte devreme, nici sa ma intrebe ce-am mancat, nici sa imi spuna ca trebuie sa ma imbrac vine fiindca e posibil sa vina ploaia, nici sa ma mustre ca m-am ingrasat. Locul lui e gol, sufletul meu s-a golit, nimic nu mai e la fel.
Mi-a lipsit linistea de dinainte de 2018, caci daca e sa spun cinstit, ceva in mine s-a schimbat, am devenit mai rece, mai egoista si tare-s irascibila. Nu-mi place foarte starea mea, dar mi-am propus sa invat a ma calma, pentru ca viata e prea scurta ca sa ma enervez.
Am invatat sa astept si poate ca era si timpul, caci prea voiam a se intampla totul aici si acum. Si poate asteptarea mi-a fost cea mai de pret lectie.
De la copilul meu am invatat despre puterea lui “acum” caci daca iti doresti ceva e bine sa nu amani si daca e sa faci ceva “acum” e momentul.
Tot el mi-a aratat cum sa iubesc natura, frumosul, cum e sa fiu generoasa din nou.
Am avut curajul sa spun nu unor stari de tristete, am avut indrazneala sa refuz, acel “Nu!” a fost deschizatorul de noi drumuri, cu regulile mele si cu dorintele mele.
Am indraznit sa o scot pe fosta lui iubita din lista mea, povestea e lunga, dar in cele din urma fiecare isi vede de treaba ei.
Am avut curaj sa scriu despre mine peste zece ani, asa cum imi doresc sau spre ca voi fi.
Am indraznit sa deschid o firma de scriere continut ce-mi poarta numele.
Am vazut cum rautatea face ravagii. Ca prietenii sunt falsi si au interese pe care daca nu le mai satisfaci este posibil sa plece din relatie.
Am fost dezamagita.
Mi-a fost greu. Mi-a fost rau. Am plans. Am ras. Am avut sperante. Am schimbat gradinita celui mic si ma bucura pana la extaz schimbarea.

Am schimbat si felul meu de-a gandi si acum ma indrept spre alte etape ce imi erau nu necunoscute, ci mai degraba inaccesibile din cauza modului prapastios in care le priveam.
Am renuntat sa imi mai pierd timpul si aplic principiul  principiul “incepe cu ce nu iti place” si sincer sunt mult mai productiva.
Am schimbat si ideea acestui blog, acum e aproape asa cum imi doresc eu.
In schimb nu am reusit sa citesc 120 de carti asa cum imi propusesem.
Am vizitat Gradina zoologica Bucuresti pentru prima data in viata celui mic, am vazut crocodil si pesti pirania care si pe mine m-au impresionat.

Am vizitat si Saturnul si am aflat poate cea mai frumoasa plaja potrivita si copiilor de pe litoralul romanesc.

Am inteles ca starea mea de bine e cea mai importanta.

Am fost mandra de baiatul meu, tot timpul dedicat lui conteaza, are roade, are sens, e plin de magie. Magie e cuvant de bilant 2018.

Am observat ca nu conteaza situatia financiara, ci educatia si bunul simt.
Am primit daruri de la necunoscuti.
Am devenit libera pentru l-am primit pe Dumnezeu in viata mea, putin altfel, dar l-am primit. Nu mi-a schimbat religia si nici nu am renuntat la ea. ci doar am incepul a-L privi diferit, de aproape.
Ora de bilant 2018 imi aduce o speranta, ca nu voi avea rezolutii pentru 2019, dar despre asta voi a scrie alt articol maine.
Pana atunci ma bucur de toate si mai ales de al meu baiat, pentru el eu sunt cea mai importanta.
Multumesc 2018 pentru doruri, curaj, lacrimi, asteptari si rabdare. Multumesc, iti sunt recunoscatoare.
Fotografii din arhiva personala.

bilant 2018

Please follow and like us:
Pin Share

4 thoughts on “2018 anul curajului si-a iesitului din confort

  1. Un articol deosebit de emotionant. Frumos, tare frumos ai scris. Roxana draga, fie ca Anul Nou sa va aduca sanatate, mai multa bucurie ca 2018, sa reusiti sa va impliniti mai multe vise, sa fiti veseli si sa nu va pierdeti niciodata speranta în mai bine! La multi ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *