sintomele bronsitei
12Dec

Cu nasul ros, gata de serbare sau nu prea

Reading Time: 2 minutes

Ati auzit vreodata suieratul unui vant in pustiu? Asa e si respiratia mea. Ati vazut vreun rau repede si rece curand la vale? Asa e si nasul meu cu secretii cu tot. Abia daca imi mai tin ochii deschisi deasupra unei cani aburinde cu teraflu raceala si tuse. Sper ca simptomele bronsitei sa fie doar semne, dar tare mi-e ca ma amagesc. 

La inceput a fost raceala, cu o tuse obisnuita, cu o stare de slabiciune obisnuita, dar acum deja suier, ma dor si unghiile de la picioare si abia daca imi misc doua degete ca sa scriu. Nu am uitat nici de o colinda pe zi, nici de ce-am primit ca sa scriu, doar ca acum nu stiu cat sunt de capabila.

Mi-e capul plin de idei, dar degetele dupa cum v-am spus refuza sa comunice, zici ca s-au scurcircuitat de la creier si se misca de unele singure. Asa imi trebuie daca tratez raceala cu supeficialitate. Asa am facut si anul trecut si acum doi ani si acum, adevarul asta doare mai tare decat toate madularele ce mi se zguduie in viscere.

De va dau tarcoale simptomele bronsitei nu fugiti de ele, priviti-le in fata sau pe fata voastra si tratati-le din timp.

De va dor ochii, aveti febra, tusiti si scuipati ca un pisoi turbat, va miscati de parca ati care saci pe umeri si privirea vi se tulbura la fiecare respiratie atunci e clar ca trebuie sa mergeti la medic.

Nu va alintati ca raceala nu se trateaza in batista, cand va uitati in oglinda si va speriati ca aratati ca iesiti de pe poarta cimitirului , strandeti-va madularele si mergeti la medic.

Nu lasati simptomele bronsitei sa isi faca de cap, pentru ca puteti sa ratati lucruri importante, un pupic de la copil, un evenemint, o serbare.

sintomele bronsitei

Sursa foto unsplash.com

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Cu nasul ros, gata de serbare sau nu prea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *