01Jan

Anul nou 2019 a venit cu zambet!

Reading Time: 3 minutes

Anul nou 2019 l-am inceput departe de zgomotul artificiilor si a strazii, am stat cu muzica data tare in casti ca nimic sa nu ma sperie inutil, modul acesta de a intra in noul an s-ar putea sa surprinda pe multi, dar pentru mine a fost unul benefic, pentru ca, nimic nu urasc mai tare decat pocnitorile. Si daca tot le urasc vreau sa le tin departe.

Si asa cu muzica in urechi si speranta am intrat in anul nou 2019 fara sa plang.

De cele mai multe ori exact in momentul cumpenei de la miez de noapte pe mine ma lovea tristetea si mi se punea pe fata si in suflet si asa imi petreceam cu ea o buna bucata de timp. Anul asta a fost diferit, pentru ca, m-am gandit la lucruri frumoase. Atat de frumoase incat si fata si sufletul mi-au zambit fara incetare. Am invatat ceva se pare.
Am aprins o lumanare minunata, care nu doar ca m-a bine dispus, ci a si creat in jur o atmosfera de povete.
David s-a grabit sa vina la mine cu un la multi ani cat toata incaperea si bratele lui mici mi-au dat toata energia de care am avut nevoie pentru a rezista sa ne jucam putin.
Am facut o casa si am vorbit la telefon cu o fetita constructor imaginara, eu eram un fel de meneger de echipa, pe cand el si taica-su purtau castile de protectie pentru a executa lucrarea.
Am cantat putin si in fiecare dintre noi s-a simtit entuziasmul clipei. Nu am eu voce de soprana, dar problema nu-i asta, e limba, David care-i poliglot m-a facut sa ma simt prost ca nu stiu sa cant in engleza mai mult de doua versuri. V-a trebui sa iau cursuri in limba lui William Shakespeare daca vreau ca la anul sa nu fiu redusa la tacere.
De mancat nu am mancat decat putin, cu cumpatare, desi nu ne-au lipsit de pe masa cele mai alese bucate. Eu si cel mic am ales fructele si pestele iar taica-su a mancat cu pofta chiftele.
Ne-am culcat dupa ce am citit putin o carte magica si pentru mine si pentru pusti, Micul print. La televizor se spalau prea multe creiere ca sa mai fim atenti.
In jur domnea tacerea  pentru ca prea multa lume e trista pentru a-si mai arata efervescenta.
Apoi spre dimineata, cand eram singura treaza dintre noi, am stabilit o provocare literara noua pentru acest an si m-am bucurat sa imi reactivez contul pe Serial Readers.
La pranz, tata ,care-i si Vasile ne-a tinut companie la masa si uite asa am mancat in familia largita.
Anul nou 2019 a fost pana la asta ora o reuniune, o dovada ca impreuna suntem mai buni si mai frumosi.
Alaturi ne-au fost alti oameni dragi si bucuria s-a impartit in mii de bucati pe care le-am sadit in suflete, cum am stiut mai bine, desi am folosit pentru asta facebook-ul sau telefonul.
In curand voi aprinde iar minunata mea lumanare de la Melinera cu aroma de mar si o sa ma rasfat cu aroma delicata si jocuri de contact in mijlocul covorului.
Anul nou 2019 a inceput cu zambet, sper sa se termine la fel.
Sa va fie bine voua si alor vostri dragi!
Haideti si pe facebook cu un like, va rog.

anul 2019

sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

6 thoughts on “Anul nou 2019 a venit cu zambet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *