Am castigat o lupta azi, am tot atatea kilograme ca si inainte de sarbatori. Sunt fericita si pentru asta m-am gandit sa fac un articol cu ce mancam dupa sarbatori.
Dupa ce am pregatit cu greu piftia, am mancat cu pofta salata de beuf, ne-am luptat cu niste sarmale, am lesinat prajind carnati si am infulecat pe nerasuflate o friptura, ce mancam dupa sarbatori? Cum stergem din amintiri acest festin? Cum ne imbracam ca sa ascundem inestetica burta? Cum rezistam ispitelor si ce mancam de acum asa incat sa nu ne fie foame? Vom fi oare cei mai grasi din orasul acesta? Rade si cantarul de noi? Sa plangem si sa ne ascundem tot dupa frigider?
Table of Contents
Nu ar fi cazul si atunci ce mancam dupa sarbatori?
Recomnadarile mele vin dupa ce si eu am trecut pe acolo, ma lupt de doi ani cu greutatea si abia acum am reusit sa ajung pe calea cea buna, cand in sfarsit am tot atatea kile si dupa ospat. Nu am facut nimic extraordinar, ci am reusit sa imi tin poftele in frau. Cumpatare si portii mici, aceasta e cheia succesului. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, incercati si va veti convinge.
In meniul de dupa sarbatori includeti cat mai multe supe, salate si alimente satioase, dar cu un aport mic de calorii, Evitati prajelile si mai ales carnea grasa.
Pentru asta incercati salata de pui cu rucola:
Ingrediente:
- 2 piepti de pui.
- rucola,
- o salata verde,
- rosii,
- ceapa,
- un ardei gras,
- otet balsamic,
- sare si piper
- zeama de lamaie.
Puteti pregati pieptul de pui pe gratar sau in tigaie, sau sa il fierbeti, eu aleg sa-l fierb, pentru gratarul il voi folosi pentru alt preparat.
Preparare: Fierbeti pieptul de pui in apa cu sare, dupa lasati-l la racit si apoi taiati-l cubulete.
Spalati salata verde si rupeti-i frunzele in marimi dorite.
Adaugati pieptul de pui intr-un bol alaturi de salata, rucola si ardei, ceapa,, ardei taiate bucati. Zeama de lamaie se adauga dupa gust.
Timp de preparare 20 de minute.
Pofta buna.
Un al doilea preparat poate fi pestele la gratar cu mamaliga si mujdei de usturoi.
- Ingrediente:
- 3 pastravi.
- usturoi
- sare piper.
- Malai.
Mod de preparare.
Indepartati capul si coada pestelui, indepartati-i si oasele astfel incat sa devina file, taiati-l fasii. Incingeti gratarul si ungeti-l cu putin ulei, puneti pestele pe gratar si condimentati-l cu sare si piper si urmarit-l pana sa prajit.
Pregatiti apoi mamaliga amestecand continuu malaiul in ceaunul cu apa calda, puneti sare dupa gust, mamaliga se va ingrosa si va fi gata.
Ultimul va fi mujdeiul de usturoi, usturoiul taiati-l marunt, apoi amestecati-l cu ulei pana se leaga, dupa aceea adaugati putina apa si continuati sa amestecati, puteti adauga si smantana daca vreti.
Asezati pestele pe farfurie, taiati mamaliga cu ata si asezonati cu usturoi.
Un deliciu.
Nu plec inainte de a va recomanda o supa, supa crema de linte.
Imi place lintea pentru ca e satioasa si foarte sanatoasa.
Ingredinte:
- 500 grame de linte:
- o ceapa.
- 2 morcovi,
- ulei,
- rosii, pulpa de rosii.
- patrunjel,
- crutoane sau paine prajita.
- dupa gust si ardei iute.
- sare si piper.
Mod de preparare.
Primul se fierbe morcovul in aproximativ 2 litri de apa, apoi se adauga ceapa si rosiile, dupa 30 de minute se adauga lintea si ardeiul iute, daca va place. Se va lasa sa fiarba minim 30 de minute, la mine fierbe si 45, dar stau la 5 si stiti cum e cu presiunea gazului. Se adauga sarea dupa gust.
Dupa fierbere si racire se foloseste blanderul pentru ca supa sa devina crema, se amesteca si se adauga patrunjelul.
Se serveste cu paine prajita sau crutoane.
Cam asta e ceea ce mancam dupa sarbatori.
Sa aveti pofta buna, rabdare si cumpatare, o sa slabiti in curand.
***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.
Sursa foto unsplash
Saptamana aceasta am evitat carnea, dulciurile, berea, dar am observat ca in meniul nostru predomina carbohidratii. Trebuie sa facem ceva in sensul asta.
Craciunul acesta, pt prima data in viata, m-a cuprins febra gatitului. Am facut sarmale, salata boeuf, friptura, minipizza din foietaj. Bineinteles…am si mancat. Nu mai vb de dulciuri pe care le fentasem o perioada.