07Jan

Agenda 2019- m-am hotarat sa imi fac timp sa imi dau timp

Reading Time: 3 minutes

V-am spus candva demult, ca tin foarte mult sa imi notez totul intr-o agenda, dar pentru ca anii ce-au trecut au fost tare zbuciumati m-au facut sa imi alung obiceiul, nu mai notam nici titluri de carte, nici date importante, nici evenimente. Nimic, doar in ast an mi-am propus sa fac ordine in mintea mea intai si apoi sa pun totul in agenda 2019.

Agenda 2019 contine mult timp, timp si iarasi timp.

Nu mi-am propus nimic special, nu am nici o asteptare , vreau doar sa am timp pentru ca eu si ai meu sa fim bine.
Am inteles, e drept mai greu ca, pentru a avea armonia mult visata trebuie sa fiu eu insami in armonie, sa ma accept si sa nu ma cert pre tare. Pentru asta mi-am spus ca e cazul sa incep diminetile cu gand pozitiv. Astfel, in agenda 2019 am notat pana azi asa: Buna dimineata, esti proaspata si vesela, zambeste si pe mai departe, o sa poti face fata provocarii de azi. Pentru seara am cateva lucruri la fel de bune: Cum ti-ai sfarsit ziua? Ce ai invatat de la micut? Pentru ce te-ai bucurat? Ce ai realizat? Ti-ai pastrat zambetul? Cat ai citit? Ce te-a emotionat? Dupa ce imi raspund acestor intrebari ma culc linistita, nu inainte de a nota pe urmatoarea zi tot ce nu am terminat.
In agenda 2019 sta bine stabilit si concediul de vaza, la mare, cum altfel? O sa ne intoarcem la Saturn, dar de data asta singuri  , aproape de mare, convinsi ca trebuie sa ne bucuram de cura marina din plin.
Mi-am notat si niste mici achizitii ca sa ne imbunatatim traiul si pentru asta avem nevoie de o usa noua la intrare, un dulap de bucatarie si unul pe balcon. Bineinteles ca, imi doresc si niste carti in plus, dar ele sunt pentru inima mea si nu pentru confortul fizic.
Imi doresc sa fiu aproape de al meu sot, sa il tin de mana in fiecare zi, sa ne bem cafeaua foarte devreme, cand sa luam decizii si sa punem tara la cale. sa facem imposibilul posibil si sa credem in continuare ca vom putea si mai mult. Iubirea sa ne fie mantie iar intelepciunea ghid.
De asemenea, in agenda acestui an sta scris un lucru mare: Nu te grabi sa pierzi timpul! L-am pierdut in atatea lucruri inutile, incat acum regret ca nu mi-am dat timp sa mi-l asum mai bine. Cate puteam sa fac daca reuseam a ma organiza? Cate nu pierdeam? Problema-mi cea mai mare sunt emotiile netinute in frau, acum ca am reusit sa merg la radacina ei vad totul in ansamblu si stiu cum sa o ocolesc. Identificarea problemelor este cu adevarat un pas inainte, caci solutiile se gasesc dupa.
In relatia cu David as vrea sa am si mai multa rabdare, sa inteleg care-i sunt supararile , sa ii pot fi alaturi in orice imprejurare, sa ne imprietenim cu lucruri noi, sa il ajut ajunga unde isi doreste, sa desenam impreuna soare peste nori, sa ne punem curcubeul in priviri si sa ne imprietenim cu necunoscutul. Sa dam drumul fericirii incotro o va duce pasul.
Agenda 2019 pentru mine are ca sinonim armonia. E timpul sa am timp, asa am scris intre aceste coperte rosii si frumoase .
Voi ce cuvant ati notat in ea?
agenda 2019

Please follow and like us:
Pin Share

7 thoughts on “Agenda 2019- m-am hotarat sa imi fac timp sa imi dau timp

  1. La mulți ani, dragă Roxana! Să ai un an bun, cu sănătate, belșug și bucurii, alături de cei dragi! Eu mi-aș scrie pe agendă ”Înțelepciune”. Niciodată nu e destulă!

    1. Adevarat, niciodata nu e destula. Si pe mine tot ea m-a ajutat sa scot nasul dintre griji si sa ma uit la stele.
      Va doresc un an plin de lucruri motivante si alegeri intelepte.:)

  2. Roxana, un An Nou frumos, sanatate si intelepciune!
    Mi-am luat deja o agenda pt 2019, am inceput sa o completez cu obiectivele generale ale lunii, meniul saptamanal, programari etc. Laura C.

    1. Multumesc, draga mea, asa sa fie. Iti doresc mult bine. Sa inteleg ca ai alt blog?
      Agenda este o prietena pe cinste.Un ajutor nesperat si foarte mare. Bine ca o ai, programarile si listele sunt tare utile. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *