Optimizarea articolelor vechi ajuta blogul tău să fie mai bun

Optimizarea articolelor vechi ajuta blogul tău să fie mai bun

Optimizarea articolelor mai vechi este preocuparea mea principală de câteva zile, pentru că vreau să dau blogului meu o altă poziţie în Google şi acum că m-am oprit din scris metadescrieri şi căutat poze, tot despre asta vreau să scriu, până îmi e proaspăt în minte, altfel intervine uitarea şi se duce frumuseţe de articol.

Optimizarea articolelor vechi de pe blog va fi un avantaj pe termen lung.

Nu contează dacă te pricepi sau nu să pui un pagina pe picioare de la zero, poţi să îi dai şansa de a fi un site mai bun pentru asta trebuie să vorbeşti “în limba Google” şi ea se se numeşte optimizarea SEO.
În faţa unei pagini HTML te simţi că în faţa unei pagini scrise în limba amarnică? Nu ştii cum să faci faţa numărului mare de articole mărunte? Crezi că nu o să te descurci? Ba poţi, trebuie doar să ai răbdare şi să perseverezi. Motivaţia este una importantă: Optimizarea articolelor vechi de pe blog te va ajuta pe termen lung.
Vrei ca blogul tău să fie vizibil şi important? Sigur că vrei, atunci trebuie să ai grijă şi de aceste articole peste care s-a aşternut praful.

Iată ce ai de făcut pentru optimizarea articolelor vechi:

  1. Citeşte-ţi blogul de la ultima pagină. Acolo vei găsi articole ce nu au fost optimizate după noul algoritm tocmai pentru că le-ai scris demult.
   Sunt foarte multe? Probabil că sunt, apleacă-ţi privirea spre fiecare şi îndreaptă tot ce poţi îndrepta. Important: Nu le şterge!
   Dacă o faci vei pierde PA-ul şi Da-ul actual al pagini, articolele trebuie să rămână acolo pentru totdeauna, chiar dacă nu se potrivesc ideii de nişa pe care o ai azi, sunt acolo să te ajute, dacă le “şlefuieşti” o vor face în mod activ
  2. .Stabileşte-le un cuvânt cheie potrivit textului tău. Scrie-l în link-ul permanent al acestuia.
  3. Scrie-l şi la început de fraza in primul paragraf şi ai grijă să-l introduce şi în cuprinsul articolului.
  4. Aşează-l şi într-un paragraf H2.
  5. Mai adaugă cuvinte articolului tău cuvinte dacă este cazul, pentru că un articol să fie considerat bine optimizat e musai să conţină 300 de cuvinte minim.
  6. Reorganizează-l în paragrafe, aceastea e important să vorbească despre o singură idee.
   Nu uita să le adaugi imagini, ele aduc un plus valoare textului, este important că cititorul să şi vadă despre ce e vorba în text pentru a-l parcurge mai uşor, pentru a-l reţine. Alege imagini reprezentative, atractive şi sugestive. Salvează-le dându-le un nume, aici e bine să foloseşti cuvântul cheie folosit pentru că de fapt pe el vrei să îl reprezinţi. Google va citi mai uşor imaginea ta şi o va asocia cu textul. Menţionează sursa de unde ai fotografia sau spune că îţi aparţine.
  7. Adăugă articolului un link intern, un articol despre care ai scris deja şi care poate să se lege de acesta.
  8. De asemenea, dacă găseşti unul similar pe google poţi să îl adaugi şi pe acela.
   Este foarte important că optimizarea articolelor vechi să se facă şi prin legături interne şi/sau externe.
  9. Nu uita de Metadescriere, aceasta e un mic rezumat al articolului.
  10. Aşează-l într-o categorie specifică.
  11. Optimizează şi categoriile, dându-le o descriere pentru că Google să ştie ce fel de articole conţin ele, de exemplu categoria “ce am citit” va arăta toate cărţile pe care le-ai lecturat
  12. Nu uita de tag-uri, tagurile sunt cuvintele generice ce vor atrage atenţia asupra articolului tău.
   Reciteşte textul şi actualizează-l.
  13. Optimizarea articolelor vechi aduce plus valoare paginii, o rosteşte, îi adăugă informaţii.

Nu îţi fie teamă de o muncă migăloasă, rezultatele se vor vedea cu siguranţă mai târziu.
Eu fac toate astea, mă urăsc, transpir şi totuşi merg mai departe. Dacă aş fi avut răbdare şi cu vreo doi ani în urma blogul meu ar fi fost mult mai sus.  Sper să îţi fie de folos, la fel cum sper să îţi fie şi articolul despre conţinut.  
Scrie şi rescrie, totul se învaţă şi se schimbă în timp.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

optimizarea articolelor

Sursa foto

Share

8 thoughts on “Optimizarea articolelor vechi ajuta blogul tău să fie mai bun

 1. Interesante sfaturi. Mai ales când te gândești să mai „resuscitezi” articole mai vechi, dar care ai vrea să fie împrospătate și citite și de prietenii de acum din blogosferă.. Pentru că nimeni nu are timp să-ți caute prin arhiva blogului. O să încerc să aprofundez lista de sfaturi de mai sus. Sunt detalii tehnice de care nu am auzit, dar care merită învățate.
  Mulțumiri pentru sugestii! Toate cele bune! 🙂

  1. E musai sa ne gandim si la ele. Ma bucur sa fie de folos, mai ales ca seo inseamna mult in momentul asta. Toate acestea au insemnat multe ore de munca si invatare, important e sa nu ne temen de ceva nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: