16Jan

Am mancat icre negre si am ramas impresionati

Reading Time: 2 minutes

Nici mie nu-mi vine sa cred, dar am mancat icre negre. Am primit acest borcanel in dar de Craciun si am profitat de moment. Au fost delicioase, fine, dar eu ma asteptam sa aiba un cu totul alt gust. Nu stiu de ce am tendita de a creea o senzatie gustativa asupra delicateselor la care nu am acces, probabil ca e un pitic pe creier, care din cand in cand isi inchipuie ca manaca regeste.
 

Aceste icre negre se gasesc intr-un borcanel frumos si se mananca fara a fi pregatite in prealabil. Se gasesc sub forma de bobite care sunt etrem de fine.

Icre negre se pot servi cu:

Branza  si lamaie si paine prajita cum am pregatit eu. Vedeti in clip.
Sau in aperitive pentru un gust delicios si preparate de senzatie.
Copilului meu de cinci ani ii plac mult de tot.
Icrele negre sunt importante pentru tratarea urmatoarelor afectiuni::

– afectiuni ale inimii (atac de cord, ritm cardiac anormal, coagularea sangelui) – beneficiile se datoreaza scaderii nivelului trigliceridelor din sange;
– Alzheimer – acizii grasi polinesaturati gasiti in peste previn deteriorarea celulelor nervoase in timp si presiunea mare a sangelui, in plus, ajutand in privinta puterii de concentrare;
– cancer – diferite studii de specialitate au demonstrat ca cei care nu consuma peste se expun la un risc de pana la trei ori mai mare de a face cancer de prostata in comparatie cu cei care mananca in cantitati mari sau moderate;
– depresie – se poate diminua efectele acesteia prin consumul de peste, fiindca acizii grasi omega 3 cresc nivelul serotoninei de la nivelul creierului;
– artrita – uleiurile din peste reduc inflamatiile din organism cum ar fi artrita reumatoida;
– imbatranirea pielii – o dieta bazata pe consumul de peste poate diminua neplacerea provocata de aparitia ridurilor, intarziind procesul aparitiei lor.
Negre, rosii, portocalii sau albe: icrele au fost considerate dintotdeauna delicatese! Iar daca le preparam in casa, dupa retete sanatoase, icrele sint benefice in aproape orice dieta. Evident, trebuie consumate cu masura.
Eu mai am retete cu peste aici si aici

Daca aveti retete cu icre negre scrieti-mi si mie.  Urmati-ma prin abonare pe youtube. Nu uitati de clopotel. Va aduce toate noutatilor.
icre negre
Sursa foto

Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Am mancat icre negre si am ramas impresionati

  1. N-am servit niciodata si nu am nici cea mai vaga idee daca mi-ar placea sau nu. EU sunt destul de reticenta la chestii ne-traditionale. Abia mananc creveti. Scoicile nu le suport. Multe mofturi pe mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *