Home » De-ale părinţilor-recomandări din blogosferă

De-ale părinţilor-recomandări din blogosferă

Mă întorc cu o mai veche rubrica a blogului meu, acea de recomandări din blogosfera, dar de data asta am să o dedic numai articolelor scrise de părinţi sau de specialiştii care ne ajuta să ne creştem frumos copiii.

Şi încep cu ceva de sezon.
De la Mămica Pediatru:

De ani de zile se speculează că vaccinul antigripal protejează sau nu împotriva gripei şi în ce grad. Experţii se străduiesc în fiecare an să “ghicească” ( nu dau în cărţi, ci studiază ciclicitatea, riscurile, şansa ca o anumită tulpina virală să fie “vedeta” sezonului- de exemplu anul trecut majoritatea gripelor confirmate erau B, urmate la copii de miozita, anul acesta am diagnosticat exclusiv gripa A. Subtipurile se stabilesc doar prin PCR şi nu prin test rapid şi au importanţă ştiinţifică).  Uneori experţii nimeresc tulpină (şi atunci vaccinul este protector), alteori nu.  Oricum vaccinarea ajuta la trecerea printr-o boală mai uşoară, decât forma severă pe care o pot dezvolta nevaccinaţii.

Continuarea aici Gripă şi vaccinarea antigripala-ce ştim şi ce nu ştim
 
 
Roxana are /avea nevoie de un răspuns pentru întrebarea ei: CĂLĂTORIA PESTE HOTARE CU BEBELUȘUL – UN GEST DE EGOISM?

Ca niște oameni care se respectă, am pus și noi pe foaie, la început de an, o serie de lucruri sortite a se împlini (sperăm!) în 2019. Și, bineînțeles, călătoria peste hotare a apărut clar în mințile și pe buzele noastre, că nimic nu ne place mai mult decât să fim în vacanță. Numai că, din motive de Bebsi, acest moment a declanșat o dezbatere internă, care nu se mai oprește și nici nu pare că vom ajunge la o concluzie prea curând.
Este un subiect care poate naște multe discuții și controverse. Și, pe scurt, întrebarea este: cât de ok este să călătorim peste hotare cu un bebeluș cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 1 an? Noi am găsit o grămadă de argumente puternice și de-o parte și de alta (mai mult din perspectiva noastră decât din perspectiva lui – de aici și întrebarea din titlu), așa că orice sfat, opinie, dar mai ales experiență personală ne ajută enorm. ”Când”, ”cum”, ”unde”, ”cu ce”sunt cele mai aprinse întrebări pe care le avem în acest moment.

Şi ca răspuns la articolul meu de ieri unde ziceam că: I-am cumpărat de toate doar pentru că eu nu am avut.
Am găsit asta:

Când mă ambiţionez să ofer copilului tot ce mi-a lipsit MIE, adesea nu sunt în relaţie cu copilul meu, ci CU MINE ÎNSĂMI. Confuzia aceasta intrenevoile copilului care am fost eu şi nevoile copilului meu mă face să nu văd ce simte el, ce îşi doreşte el, ce îi place lui, ci să fac eforturi disperate să umplu o gaură neagră din mine copleşindu-l pe EL cu ce mi-ar fi plăcut MIE atât de mult să am, să fac, să primesc. Asta mă face să uit că timpurile s-au schimbat, ca azi copilul meu trăieşte în altă lume, cu alte jucării, alte ocupaţii, alte interese, şi mai ales ca EL este ALTCINEVA. Este o persoană întreagă, diferită de mine, cu emoţii, vise şi preferinţe proprii.
E important să facem această distincţie, pentru că suntem părinţi după cum ne taie capul, ceea ce presupune să ne ascultăm instinctele/inspiraţia/pornirile, dar toate acestea sunt marcate de rănile noastre.
Exemplu: Poate că lipsa de contact fizic pe care am simţit-o eu, mă face să îmi îmbrăţişez copilul atât de des, mai des decât ar avea el nevoie. Să-l îmbrăţişez şi să-i ofer apropiere, afecţiune, căldura, este minunat şi necesar oricărui copil, DAR CA RĂSPUNS LA NEVOILE LUI, nu ca un contact nedorit într-un moment în care el ar prefera să facă ceva pe cont propriu, de exemplu. În momentul acesta nesocotim nevoia lui de autonomie, şi afectam echilibrul dintre nevoile complementare de apartenenţa şi autonomie pe care le avem cu toţii.

Mai multe aici.  in Vreau sa-i dau copilului meu tot ce n-am avut EU
Scrieţi până săptămâna viitoare, vin să citesc şi să recomand.
Va ivit pe pagina de facebook a blogului pentru o distribuire, o apreciere, o impresie şi vă rog să donaţi pentru copiii bolnavi de cancer în Campania mea de pe bursade fericire.
recomandari din blogosfera
Sursa foto unsplash.com

11 thoughts on “De-ale părinţilor-recomandări din blogosferă”

  1. Ce bine ca sa inventat internetul si o spun fara rautate! Cand eu eram tanara si aveam copil mic… cel mai buna “expert” era mama sau asistenta de la puericultura ptr ca doctorita era tare ocupata, trebuia sa ia spaga si sa scrie concedii medicale …
    Eu sunt pro vaccinatie si chiar va sfatuiesc sa va vaccinatii copii si sa nu asculte nimeni la “sfaturile” unora care apar pe la televizor si se cred mari destepti!
    Weekend placut!

  2. Pingback: De-ale părinţilor-recomandări din blogosferă#2

  3. Pingback: Recomandări din blogosferă#3 -ce mai scriu părinţii

  4. Pingback: Recomandari din blogosfera#5-Ce mai scriu parintii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *