Top 3 cele mai usoare modalitati prin care iti poti invata copilul cifrele

Top 3 cele mai usoare modalitati prin care iti poti invata copilul cifrele

Jocuri educativeCopiii pot fi invatati sa numere, de catre parinti, mult mai usor acasa. Fara indoiala, daca acest proces de invatare incepe din timp si cei mici sunt stimulati de catre parinti, odata ajunsi la varsta prescolara, ei vor putea sa recunoasca si sa numere mult mai repede.
Bineinteles, invatarea cifrelor trebuie sa fie usoara si sa nu forteze copilul in niciun fel. De aceea, in articolul de fata vom exemplifica modalitati simple pe care orice parinte le poate aplica pentru ca cel mic sa invete mai usor sa numere. Daca si tu esti interesata de acestea, te invit sa parcurgi acest articol pana la final!

Iata cele mai usoare modalitati prin care iti poti invata copilul cifrele:

  1. Prin jocuri educative

jocuri educativeCu siguranta, joaca este cea mai buna modalitate pentru ca un copil sa fie atras de cifre si sa invete fara sa isi dea seama. In acest scop, pot fi folosite jocuri educative de la Editura Caba, special create pentru ca cei mici sa se distreze invatand. De exemplu, prin puzzle-ul care presupune reconstituirea unui gascan, copiii invata atat ordinea cifrelor, cat si literele, intrucat pe verso sunt si acestea in ordine alfabetica. Astfel, pentru tine, in calitate de parinte, castigul este multiplu: copilul se joaca, puzzle-urile fiind printre preferatele celor mici, dar invata literele si cifrele.

jocuri educative

  1. Prin cantece

O alta modalitate la indemana pentru parinti este reprezentata de cantece. Exista o multime de versuri care, datorita rimelor, li se intiparesc foarte rapid in minte copiilor. Deci ce alta metoda mai buna de a-l face pe cel mic sa se simta bine si sa invete cifrele decat cantecele? De exemplu, ii poti fredona Un elefant…, Cifrele, De la 1 pana la 10. Repeta-le de cateva ori si o sa vezi ca cel mic va incepe sa le fredoneze alaturi de tine. Sigur, si poeziile cu cifre pot ajuta, insa tine cont ca trebuie sa fie mult mai scurte decat cantecele.

  1. Prin activitatile de zi cu zi

Acesta este un mod excelent prin care iti poti ajuta copilul sa retina cifrele daca deja a inceput sa identifice un numar si sa il asocieze cu obiecte. De exemplu, poti folosi creioanele lui colorate si il poti ruga sa iti dea numai trei dintre ele. In acest mod o sa observi corelarea dintre cifra si obiect. Mai mult, il poti intreba de jucarii. Pune-l sa iti aduca doua, apoi trei, iar in acest mod o sa invete si mai usor sa numere. Astfel, nu trebuie sa folosesti lucruri sofisticate, ci doar ceea ce ai la indemana si stii ca ii atrage atentia.
Prin urmare, exista modalitati foarte usoare prin care copilul tau poate invata sa numere si sa recunoasca cifrele. Sigur, jocurile educative au un rol esential in acest scop, prin prisma faptului ca cei mici invata cel mai repede prin joaca. Apoi, cantecelele ritmate si activitatile de zi cu zi care implica jucarioarele lor contribuie la o invatare facila.

Sursa foto internet.2 thoughts on “Top 3 cele mai usoare modalitati prin care iti poti invata copilul cifrele”

  • Sofi a invatat numarand, pur si simplu, obiectele: scari, jucarii, piese puzzle. Cifrele le-a invatat cu ajutorul unor cifre de lemn sau magneti. Raportul cifra-cantitate cu ajutorul unui puzzle. Chiar si unele desene si cantecele ajuta mult in invatare.

  • Chiar am uitat cum au învata copii mei să numere, sau cum au învatat alfabetul … dar știu sigur că față a învatat foarte repede să citească iar băiatul cel mic a învatat olandeză în 3 luni (avea doar 4 ani) … Oricum a fost o diferența evidență între ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *