23Jan

Interviu cu Laura C-Interviuri cu mămici #1

Reading Time: 3 minutes

Primul interviu din seria de interviuri cu mămici este un interviu cu Laura C. Am ales-o pe Laura pentru că e un om cald, sensibil şi iubitor de frumos, care, mi-a fost alături în tot anul 2018 în toate demersurile mele . Sunt subiectivă, da, dar doar aşa o să-mi aleg invitatele la interviu. Pe Laura C o găsiţi pe blogul ei intr-o lume sensibilă şi plină de culoare.

Interviu cu Laura C:

1. Ai hotărât când să rămâi însărcinată sau copilul a venit pe neaşteptate?
Ne doream foarte mult un copil în momentul în care am aflat că vom deveni părinţi. Bucuria a fost mare, la fel şi teamă de a nu interveni ceva neplăcut pe parcursul sarcinii.
2. Cum ai putea să descrii perioada sarcinii?
Eram nerăbdătoare. Spuneam (în glumă): Offf, de trei luni tot în primul trimestru mă aflu! (Şi tot aşa!) Eram foarte preocupată de a face totul ca la carte – analize, ecografii, vizite la medic, regim alimentar etc.
3. Ţi-a fost teamă de naştere?
Mi-a fost groază de naştere!!!:) Deşi eram o pesimistă antrenată bine, în realitate, mi s-a părut mult mai dificil acest proces… natural.
4. Cum a fost momentul primei întâlniri dintre voi?
O asistenta mi-a adus-o atât de aproape încât am putut să o sărut. Durerea dispăruse complet, iar bucuria pe care am simţit-o atunci nu o pot descrie. Totodată aveam un sentiment straniu de siguranţă. Îmi ziceam: Gata, de-acum totul va fi bine! (Habar n-aveam c-abia începuse, garda”, de fapt.).
5. Ce nume i-ai ales şi cum ţi-a venit ideea alegerii lui?
Dintotdeauna m-am simţit mama de faţă. Am vrut două nume simple, feminine, compatibile între ele şi cu o semnificaţie puternică. Mi-am dorit ca numele ei să reflecte ceea ce îmi doresc pentru ea: înţelepciune, frumuseţe, energie. Astfel că Inconştientul şi-a făcut datoria, mi-a trimis răspunsul prin intermediul unui vis, înainte ca medicul să citească ecografia mult aşteptată.
6. Cum ţi-a schimbat copilul viaţa?
Am devenit paranoică de-a dreptul.
7. Tati cum a reacţionat? V-a afectat apariţia copilului viaţa de cuplu?
Tati îşi dorea un băieţel cu care să meargă la pescuit şi la fotbal. Acum caută undita roz şi se pregăteşte de balet. Mă bucur pentru ea că este fiica unui astfel de om. Au momentele lor de, tata – fiica” peste care nu intervin.
Un copil nu sudează un cuplu, un copil nu deteriorează o relaţie. Acestea stau doar în puterea adulţilor implicaţi în relaţia respectivă. Important e să îţi aminteşti că eşti adult şi să te comporţi ca atare (sau să ai pe cineva în preajma care să îţi amintească).
8. Care este cea mai frumoasă amintire a ta de când eşti mama???
Ziua în care Sofia mi-a spus:, Te iubec!” (Evident!)
9. Care a fost cel mai greu moment?
Cel mai greu moment de până acum a fost internarea la Reanimare, moment” care a durat o noapte. Am simţit că mor în fiecare secundă. Nu am mai simţit până atunci o astfel de durere şi o astfel de frică.
10. Îţi mai doreşti copii?
Momentan mă simt bătrână şi obosită. Dar ştiu că suntem prea mici. Dumnezeu ştie mai bine…
11. Îţi e dor de viaţă de dinainte?
Nu îmi amintesc prea multe despre viaţa de dinainte de a fi mama. Şi nu o spun că pe o glumă. Dormeam mai mult, asta e sigur, dar nu râdeam atât de tare, cu toată inima.
12. Ce lecţie ai învăţat de la copilul tău?,
Mami, noi suntem fete culajoase! Nu ne dăm bătute deloc!”
13. Ce le-ai spune celor care nu îşi doresc copii?
Nu le-aş spune nimic. Sunt situaţii în care chiar e bine să-ţi ţii gura. Şi nu e musai să ai o părere despre tot.
(Dar le-aş şopti la ureche: Vedeţi cearcănele astea de la trei nopţi nedormite consecutiv?! Asta-nseamnă să fii mafiot!):)
14. Vorbeşte-ne puţin despre copilul tău!
Simpatică
Onestă
Frumoasă
Inteligenţa
Atenta
 
Mulţumesc tare mult, Laura pentru timpul acordat şi pentru toate experienta împărtăşită.
Va ivit pe pagina de facebook a blogului pentru o distribuire, o apreciere, o impresie şi vă rog să donaţi pentru copiii bolnavi de cancer în Campania mea de pe bursade fericire.
Un al doilea interviu va veni săptămâna viitoare.
interviu cu Laura C
Sursa foto unpslash.com

Please follow and like us:
Pin Share

8 thoughts on “Interviu cu Laura C-Interviuri cu mămici #1

  1. Nu stiu cum fac sau ce fac gresit, dar nu pot scrie pe blog la tine … Dar perseverez, ca cine stie? :))
    Am citit interviul si chiar a fost fain!
    Cine stie poate reusim sa “vorbim”! Oricum multumesc de vizita! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *