Recomnadari din blogosfera#4-Ce scriu parintii?

Recomnadari din blogosfera#4 am pentru ca azi e vineri.  Ati scris cu spor? Ati pus pe hartia virtuala tot ce era de tinut minte? Da? Spuneti-mi ca sa arat si celorlalti.

De prea multe ori dimineața, în apropierea școlii lui Mark, îi aud pe părinți spunându-le copiilor atunci când se despart:
Să fii cuminte!
Să fii ascultătoare!
Să n-o superi pe doamna!
Vezi să nu mă sune și azi de la școală!
Să nu faci tâmpenii!
Să ai grijă la lucrare, să iei notă bună!
Hai, grăbește-te odată, că iar întârzii!

Mai multe despre ce ar trebui sa auda aici:  Ce (nu) ar trebui să audă copiii în drum spre școală
iata o poveste frumoasa despre minunata iarna.

Era prin 2010 martie cand „baba Iarna” s-a mai umflat un pic si ne-am trezit cu un strat consistent de zapada (poza e pusa in aprilie, ca am fost eu mai lenes). De atunci avem prima amintire cu Matei robotel (cum bine zice Virginia in comentarii). Imi aduc aminte ca era atat de fericit mititelul si intindea manutele peste tot:
 

Mai multe aici  Copiii si zapada… un foileton!!!
O concluzie trista:

Sunt foarte multe, dureros de multe lucruri în neregulă în această întâmplare. De exemplu, felul în care şcoala românească induce frică până şi unor copii foarte buni. Sau lipsa unor profesori care să facă un copil inteligent să înţeleagă nişte amărâte de reguli gramaticale. Nevoia unui copil de a fi ascultat (şi nevoia oamenilor, în general, de a fi ascultaţi – mai nou, toată lumea vorbeşte, dar nimeni nu mai ascultă). Nepotrivirea acelui copil cu sistemul în care a fost integrat, inclusiv de vârstă, după părerea mea: să ai 15 ani la începutul clasei a opta mi se pare exagerat, ar fi trebuit dat la şcoală cu cel puţin un an mai devreme. Idioţenia de regulă şcolară care le cere copiilor noştri să fie buni la absolut toate materiile, altfel nu reuşesc să intre la o şcoală „bună” sau la un liceu „de elită”. Iar cea mai uimitoare dintre toate – opacitatea părinţilor unui astfel de copil, care îl judecă şi îl umilesc, în loc să fie mândri de el, să îi fie alături, să îl sprijine să înflorească în domeniul acela pentru care manifestă un atât de mare interes. Părinţi care nu cunosc nimic despre psihologia vârstelor, despre incapacitatea fizică a unui copil sau a unui adolescent de a procesa mai multe informaţii deodată, de a se ocupa de mai multe lucruri simultan, de a da importanţă unor sarcini cărora, efectiv, nu le înţelege rostul, cum ar fi făcutul patului.

Si intreaga intamplare aici: Nesimtitul.
Pana vineri va rog sa scrieti, eu vin sa citesc si dau mai departe.
 
Va astept si pe pagina de facebook a blogului pentru un like, un share si o discutie.
Sursa foto unsplash.com
recomandari din blogosfera#4

Share

One thought on “Recomnadari din blogosfera#4-Ce scriu parintii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: